Hlavní obsah

Kytarista Aerosmith pracuje na albu s Iggym Popem. Bude i funky, tvrdí

Novinky, Stanislav Dvořák

Kytarista Joe Perry chystá turné s projektem Hollywood Vampires, který s ním tvoří ještě Alice Cooper a Johnny Depp, a hlavně desku, na které se podílí Iggy Pop, prozradil magazín Rolling Stone.

Foto: Profimedia.cz

Joe Perry

Článek

Perry si původně zkoušel instrumentálky na zamýšlené sólové album, ale kamarád mu doporučil, aby pozval i nějaké zpěváky. „Jednou v noci se ve studiu zastavil Iggy Pop po koncertě a poslechl si pár mých věcí. Za pár hodin natočil zpěv a to byl bod obratu pro celé album. Ukázalo se, že vykročit tímhle směrem je hodně dobrý nápad. A pak nazpíval nejméně čtyři písničky Terry Reid a zastavil se i David Johansen (ze skupiny New York Dolls, pozn. aut.),“ řekl Perry.

„Neměl jsem příležitost s ním pracovat už od sedmdesátých let, kdy jsme spolu trávili hodně času. Byli jsme kamarádi velmi dlouho, ale nikdy nebyla šance dostat se spolu do studia,“ dodal.

Foto: Aleš Honus, Právo

Iggy Pop na Colours of Ostrava

S Terrym Reidem už dokončili a zveřejnili našlápnutou bluesrockovou nahrávku I’ll Do Happiness.

Joe Perry upozornil, že všechny skladby z desky nemusejí znít podobně. S Iggym Popem prý šli funkovým směrem. „Jsou v tom všechny možné zvuky, ale nejjednodušeji by to šlo vyjádřit slovem funky. Vše to začíná tím rytmem a atmosférou. Když píšu písničky, vždy to je nějaká variace R a funku od začátků Aerosmith až po to, co děláme dnes,“ popsal kytarista.

Při nahrávání se prý nenechá ničím stylově omezovat. Část věcí je instrumentální funk, část blues, rock. „Určitě jsou to věci, které se liší od toho, co bych dával na album Aerosmith,“ prozradil Perry.

Co bude s Aerosmith?

Jeho kolega z Aerosmith Steven Tyler nedávno naznačil, že se blíží „rozlučkové“ turné legendární skupiny. Joe Perry však doplnil, že je to jen jedna z variant, kterou zvažují.

”Rozlučkové turné je něco, o čem mluvíme už roky, zhruba posledních pět let. Skupina o tom mluvila několikrát. Ale nikdy jsme si všichni nesedli a neřekli: teď to uděláme. Zvažování je nejvhodnější slovo.“

V každém případě platí, že v ČR v dohledné době žádný koncert Aerosmith nebude.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám