Hlavní obsah

Kvůli hlučným divákům muselo Slovenské národní divadlo ukončit představení

Právo, ivi, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Páteční představení činohry Morena v Modrém salónku nové budovy Slovenského národního divadla (SND) muselo být v pátek předčasně ukončeno z důvodu hlučného chování části publika. Herci nakonec odešli z jeviště.

Foto: Profimedia.cz

Nová budova slovenského Národního divadla

Článek

V představení účinkují Matúš Kvietik, Andrea Bučková a Dominika Kavaschová. „Představení začalo a diváci skvěle reagovali. Po dvaceti minutách jsme slyšeli hulákání a do sálu vešla skupina chlapů ve věku 40 až 50 let,“ líčila situaci na sociální síti Kavaschová. Herečka konstatovala, že skupina se dostala do sálu, i když je uvaděčky nechtěly pustit, protože přišli pozdě.

Kvůli jejich hlasitému příchodu, neustálému komentování a hulákání, bylo představení opakovaně přerušené. „Asi po půl hodině, když se to už nedalo vydržet, jsme se my herci postavili a slušně jsme je společně s ostatními diváky požádali, aby představení opustili. V sálu se rozsvítilo, ale oni začali hulákat, že neodejdou. Nešlo pokračovat v představení,“ dodala herečka.

Herci poděkovali slušné části obecenstva, která je pochopila a postavila se na jejich stranu. „Moc rádi vám nabídneme náhradní termín,“ uvedla Kavaschová. V diskusi na sociální síti se k incidentu vyjádřil i jeden ze slušné části diváků, který napsal, že ty lidi zná. „Jsou to lidé, kteří nadprůměrně vydělávají a domnívají se, že si takové věci mohou dovolit. Seděli vedle mě a viděl jsem, že jsou mírně pod vlivem alkoholu. Měl jsem zkažený večer, a to jsem dal za lístek 26 eur,“ uvedl jeden z diváků.

SND se zatím k incidentu nevyjádřilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám