Hlavní obsah

Kultovka se Spaceym House of Cards i pokračování Pana Selfridge na ČT

Novinky, Stanislav Dvořák

Česká televize zakoupila slavný seriál House of Cards o intrikách a dramatech v nejvyšší americké politice či pokračování historické série Pan Selfridge.

Foto: Netflix

Kevin Spacey jako politický intrikán

Článek

„Česká televize veze z televizního veletrhu v Cannes práva nejen na všechny tři již natočené, ale i na připravovanou, čtvrtou sérii kultovního seriálu z prostředí nejvyšších pater americké politiky House of Cards. O projekty České televize mají naopak zájem vysílatelé z Francie, Itálie, Portugalska, ale i Turecka nebo USA,“ sdělila Karolína Blinková z České televize.

V House of Cards hrají Kevin Spacey a Robin Wrightová Francise a Claire, prezidenta a první dámu Spojených států amerických. Seriál sbírá jednu cenu za druhou – hned první ročník posbíral tři Ceny Emmy. V roce 2014 získala Robin Wrightová Zlatý glóbus a Kevin Spacey rok po ní také.

Jedná se o první celosvětově úspěšný seriál, který vznikl čistě pro internet, vzbudil obrovský zájem a až později se dostal z Netflixu do klasické televize.

Foto: Česká televize

Pan Selfridge

„Mezinárodní televizní veletrh v Cannes je největší akcí svého druhu v Evropě. Pro Českou televizi je to jedinečná příležitost, jak vybírat pro diváky nejkvalitnější projekty zahraniční produkce a zároveň prezentovat svoje pořady velmi různorodé skupině vysílatelů,“ řekl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

„Kromě několika Cenami Emmy a Zlatými glóby ověnčeného seriálu House of Cards jsme získali práva také na kultovní televizní projekty severské a britské produkce, například dánské politické drama Vláda či třetí sérii kriminálky Most.“

Česká televize z Cannes přiváží i novou řadu historického cyklu V kruhu koruny či pokračování osudů zakladatele luxusního obchodního domu Pan Selfridge.

Piaf, Godard, Da Vinci

„Zkrátka nepřijdou ani milovníci filmů, pro něž jsme nakoupili více než sto třicet titulů. Od klasických, jakými jsou Absolvent, Vlasy nebo Modrý samet, až po tituly pro artového diváka, snímky Kaos, Nostalgie nebo filmy Jeana Luky Godarda,“ avizuje nabídku ředitel programu Milan Fridrich.

„Pro diváky Artu se nám navíc povedlo zakoupit práva na přímý přenos velkolepého baletního gala u příležitosti zakončení letošní výstavy Expo z milánské La Scaly, který odvysíláme již 30. října.“

ČT art unikátním dokumentem připomene také sté výročí narození Edith Piaf, šestidílnou sérií žvot Leonarda Da Vinciho a dvoudílným záznamem hudební umění Stinga z koncertu v Berlíně. Dokumentární Dvojka bude pokračovat v cestopisném objevování, a to jak v nových dílech cyklu Zázračná planeta – Divoká Brazílie, tak od listopadu i v šestnácti epizodách pořadu S gurmánem na cestách či pěti dílech cyklu Velké stavby světa. Dětské Déčko pak obohatí třeba animovaný zábavně-vzdělávací cyklus pro děti Otázky slečny Mily.

Reklama

Výběr článků

Načítám