Hlavní obsah

Kubišovou uctí divadelní recitál Marta s Holišovou a Kohoutovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marta – divadelní recitál se chystá k 80. narozeninám Marty Kubišové. Hlavní role dostaly Berenika Kohoutová a Hana Holišová, autorkami jsou scenáristka a producentka Daniela Sodomová a režisérka Adéla Laštovková. Premiéra se má konat 9. června 2022 na Letní scéně Musea Kampa.

Foto: Eva Neužilová

Hana Holišová

Článek

Inscenace je životem Kubišové jen volně inspirovaná. Půjde o jednotlivé obrazy z jejího života, které se prolnou s živou hudbou.

Holišová vnímá slavnou zpěvačku jako „krásnou ženu, charismatickou, s ojedinělým hlasem, s tajemstvím v očích a zároveň jako člověka, který si zachovává svou tvář a zůstává normální a svůj za všech okolností”.

Vedle Bereniky Kohoutové nebo Hany Holišové, které budou alternovat titulní roli legendární zpěvačky, další postavy ztvární například Václav Kopta, Jan Cina nebo Denis Šafařík.

Foto: Eva Neužilová

Berenika Kohoutová

„Život Marty Kubišové bych přirovnala k její slavné písni Magdalena. Postoj silné svobodné ženy, který provokoval jak svou nespoutaností, tak určitým nadhledem, že zpívání není vše. A že ji ten zákaz nepoloží. A že to často omílané: ´My jen chtěli zpívat, běhat, hrát divadlo…´ není jejím heslem ani omluvou. Přitom když s paní Martou mluvíte osobně, je tak civilní, že ji nelze než obdivovat. Pro mne osobně jde o splněný sen. Martu Kubišovou miluji od útlého dětství a je mi ctí, že jí můžeme k jejímu budoucímu jubileu dát dárek a vyjádřit tak naši úctu,“ řekla Daniela Sodomová.

„Některé lidi můžete potkat jen jednou a budete na ně vzpomínat celý život. S Martou se cítíte obyčejně, ale po chvíli zjistíte, o jak vzácných a neobyčejných věcech si s ní povídáte. Popřála nám hodně štěstí a tak trošku jsme si slíbily, že z ní sejmeme břemeno hrdinky, které jí bylo přisouzeno. Její kroky a rozhodnutí vycházely z toho vzácného teď a tady. Co cítila, to i udělala. Ale bojovným vlajkonošem, Johankou z Arku, prý nikdy nebyla. Těším se a doufám v další setkání a je mi ctí být součástí projektu o ní,“ dodala Adéla Laštovková Stodolová.

Reklama

Výběr článků

Načítám