Hlavní obsah

Kravitz si zahraje ve filmu hudební legendu Marvina Gaye

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po letech příprav se konečně provalilo, že film o legendě černé muziky Marvinu Gayovi natočí s obrovskou hvězdou v hlavní roli - zpěváka neztvární nikdo menší než Lenny Kravitz, který se nikdy netajil obrovským obdivem ke klasickému americkému soulu a funky šedesátých let.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lenny Kravitz

Článek

Film má točit režisér Julien Temple, který má mimo jiné za sebou i snímky Absolute Beginners a dokument o Sex Pistols.

Lenny Kravitz, který se stal v devadesátých letech jednou z největších světových hvězd pop music díky albům jako Mama Said a Are You Gonna Go My Way?, určitě není hercem na plný úvazek, nějaké zkušenosti ale přece jen má. Mohli jste ho vidět ve filmech jako Zoolander a Precious, objevil se také v Hunger Games.

Gaye byl jedním z největších jmen proslulé stáje Motown. Narodil se v roce 1939 ve Washingtonu a vyrůstal v církevním prostředí (otec byl pastorem). Jako většina velkých soulových hvězd začínal zpívat v kostele a na některých jeho nahrávkách je znát vliv gospelu.

Jeho pravé jméno bylo Gay, to se mu ale moc nezamlouvalo, a tak se přejmenoval na Gaye. Vydal desítky alb a spolupracoval s největšími hvězdami svého oboru (Stevie Wonder, Diana Rossová atd.). Nejslavnějším hitem se stala balada Lets Get It On, která je dodnes považována za snad nejsmyslnější písničku o sexu.

Film se zaměří na poslední hořké roky soulového génia, který se stále více propadal do psychických problémů a drog, až se z něj stala troska. Žil nějaký čas v Londýně a hudební podnikatel Freddy Cousaert mu chtěl pomoci dostat se zpátky na nohy. Nakonec zpěváka zastřelil v hádce jeho vlastní otec.

Reklama

Výběr článků

Načítám