Hlavní obsah

Království Exodus od Larse von Triera má trailer

Trailer k poslední řadě série Království s podtitulem Exodus je venku. Fanoušci bizarní kultovky by se měli dočkat už letos na podzim.

Trailer seriálu KrálovstvíVideo: Zentropa Productions

 
Článek

Všechny tři řady seriálu budou mít dohromady 13 epizod. První vznikla v roce 1994 a další v roce 1997. Království patří k nejuznávanějším seriálům za posledních 30 let. Odehrává se v dánské nemocnici, kde se vyskytují různé podivínské postavy a nadpřirozené jevy. Dění komentují dva mentálně postižení.

Foto: Zentropa

Bodil Jørgensenová v seriálu Království

V traileru kráčí protagonistka Karen (Bodil Jørgensenová) do nemocnice v Kodani, kde se usadilo zlo. Jorgensenová je známá i z dalšího Trierova legendárního díla, černohumorného filmu Idioti.

Scénář série sepsali von Trier a Niels Vørsel. Pokračování režisér plánoval už v devadesátých letech, ale pak to vzdal, když zemřeli herci Ernst-Hugo Järegård a Kirsten Rolffes.

Film o Mašínech se začne točit 4. srpna

Film

„Brána království se otevřela a netrpělivé duše mohou vidět první ukázku z nadpřirozeného a nevysvětlitelného světa Království, kde začne definitivní bitva mezi dobrem a zlem,“ uvedli tvůrci.

V seriálu si zahráli také David Dencik, Alexander Skarsgård, Lars Mikkelsen, Mikael Persbrandt, Nikolaj Lie Kaas a Tuva Novotny.

Reklama

Výběr článků

Načítám