Hlavní obsah

Konkurence pro Obamu: filmoví diváci by volili Harrisona Forda

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výsledky nového průzkumu zveřejnil americký list The Hollywood Reporter, který se ptal amerických voličů, kým z filmových prezidentů by nejlépe nahradili reálného prezidenta. Zvítězil Harrison Ford.

Foto: Profimedia.cz

Harrison Ford s manželkou Calistou Flockhartovou

Článek

Vítěz Harrison Ford, který hrál prezidenta ve filmu Air Force One (1997), dostal 23 procent hlasů. Morgan Freeman, jenž byl prezidentem v Drtivém dopadu (1998), skončil druhý. Třetí Bill Pullman si vyzkoušel Bílý dům v béčkové sci-fi Den nezávislosti (1996).

Ženské kandidátky vůbec neuspěly. Na posledních třech místech ze seznamu prezidentů a prezidentek skončily právě dámy - Cherry Jonesová (24), Geena Davisová (Commander in Chief) a Mary McDonnellová (Battlestar Gallactica).

Druhá část průzkumu umožňovala zvolit jakéhokoliv herce bez ohledu na to, co hrál. V takovém případě by Američané chtěli za prezidenta Denzela Washingtona, po kterém podle průzkumu touží hlavně ženy, a na druhém místě zase Morgana Freemana. Příznivci Mitta Romneyho hlasovali hlavně pro Clinta Eastwooda a Harrisona Forda.

Z českých herců by měl slušnou šanci stát se prezidentem Zdeněk Svěrák. Jeho příznivci ho k tomu už několikrát přemlouvali a sázkové kanceláře dokonce začaly vypisovat kurzy na jeho zvolení. Bylo to ale zbytečné, Svěrák totiž odmítá kandidovat.

Kdo by zachránil Ameriku před zombiemi?

Nejvíce "ujetá" byla třetí část průzkumu, která se ptala, která hollywoodská postava by nejlépe vedla nejmocnější zemi světa v boji proti zombiím. Američané by prý důvěřovali Samuelu L. Jacksonovi díky jeho roli ve filmu Hadi v letadle a špatná by nebyla ani Milla Jovovich, která hrála ve vyvražďovačce Resident Evil. Tom Cruise je třetí díky filmu Válka světů.

Reklama

Výběr článků

Načítám