Hlavní obsah

Komedie Poslední aristokratka má trailer. Do kin vstoupí v říjnu

Novinky, Stanislav Dvořák

Komedie Jiřího Vejdělka Poslední aristokratka o návratu šlechtického rodu z Ameriky do Čech vstoupí do kin 24. října. Nyní nabízí první trailer.

Poslední aristokratka

 
Článek

V komedii si zahráli Hynek Čermák, Tatiana Vilhelmová, Yvona Stolařová, Eliška Balzerová, Martin Pechlát, Vojtěch Kotek, Pavel Liška, Zdeněk Piškula, Tatiana Pauhofová, Zdenka Procházková, Petr Nárožný, Dana Syslová a další.

„Věřím, že smích je léčivý, tak jsem se s herci a štábem ze všech sil snažil, aby Poslední aristokratka byla v kině zábavným a ozdravným zážitkem. Doufám, že se budou diváci dobře bavit,“ řekl režisér Jiří Vejdělek.

„Rodilý Newyorčan Frank (Hynek Čermák) získá díky svým šlechtickým předkům dávné rodové sídlo – zámek Kostka. Potomek emigrantů se tak po více než čtyřiceti letech chystá s dcerou Marií (Yvona Stolařová) a temperamentní ženou Vivien (Tatiana Vilhelmová) na velký návrat do Čech. Čerství aristokraté jsou neznalí místních poměrů a nepolíbení českou realitou, někdejší vlast a zámecký život znají jen z prastarých vyprávění příbuzných,“ popisují tvůrci výchozí situaci komedie.

Na zámku Frank zjistí, že budova je v rozkladu a bydlí tam  zpátečnický kastelán Josef (Martin Pechlát), bodrá hospodyně paní Tichá (Eliška Balzerová) a hypochondrický údržbář Krása (Pavel Liška). Rodina stojí před těžkou volbou, zda generacemi vybudované sídlo prodat a vrátit se do Ameriky, nebo se pokusit zámek Kostka zachránit. Film vznikl podle stejnojmenné knihy Evžena Bočka.

„Když jsem si Poslední aristokratku přečetl, hned jsem si říkal, že by z toho mohla být dobrá komedie. Přestože jsem se tehdy dozvěděl, že autorská práva na zfilmování jsou prodaná, osudově se ke mně aristokratka vrátila, když mě oslovili producenti Ondřej Zima a Silvie Michajlova, abych Bočkův román zfilmoval,“ popsal své setkání s Poslední aristokratkou Vejdělek.

„To, že podle Poslední aristokratky vzniká film, mě naplňuje neskonalým úžasem, protože když jsem ji psal, tak jsem ani netušil, nedoufal, že ta knížka vůbec vyjde. A když jsem se dozvěděl, že například hospodyni paní Tichou hraje Eliška Balzerová, byl jsem vyloženě nadšený,“ uvedl  Boček, kastelán zámku Milotice, kde štáb většinu filmového příběhu letos v zimě natáčel.

Bočkův román Poslední aristokratka vydaný v roce 2012 získal Cenu Miloslava Švandrlíka pro nejlepší humoristický román. Čtvrté pokračování úspěšné knižní série Aristokratky vyšlo vloni na podzim.

Reklama

Výběr článků

Načítám