Hlavní obsah

Komedie o Kim Čong-unovi se stala nejstahovanějším filmem v dějinách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles
Aktualizováno

Americkou komedii The Interview, která zesměšňuje severokorejského vůdce, si během čtyř dnů od zahájení internetového prodeje stáhly více než dva milióny lidí. Film tak utržil přes 15 miliónů dolarů (více než 340 miliónů Kč), uvedla v pondělí společnost Sony Pictures, která snímek vyrobila. Film se stal nejstahovanějším v historii.

Foto: Sony Pictures

Plakát ke komedii The Interview

Článek

„Je to obrovské číslo,” řekl agentuře Reuters analytik Jeff Bock ze společnosti Exhibitor Relations. Dalších 2,8 miliónu dolarů film vydělal v rámci svého omezeného uvedení do kin. V neděli začala The Interview nabízet společnost Apple ve svém internetovém obchodu iTunes. Konkurenti Applu kontroverzní snímek zpřístupnili na svých platformách již na Štědrý den.

Upoutávka na film The InterviewVideo: Falcon

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V USA Sony Pictures nabízejí film za 5,99 dolaru na 48hodinovou zápůjčku a za 14,99 ke stažení.

Sony Pictures, která film za 44 miliónů dolarů vyrobila, se stala terčem rozsáhlého počítačového útoku. Hackeři, za nimiž byl podle amerických expertů Pchjongjang, zpřístupnili veřejnosti tajné materiály firmy a pohrozili teroristickými útoky na kina, která snímek o severokorejském vůdci Kim Čong-unovi promítnou.

Velké řetězce kin se poté rozhodly, že film neuvedou. Společnost Sony Pictures jej po počátečním zdráhání umístila na internetu, a to například prostřednictvím webu YouTube. Snímek rovněž promítalo více než 300 převážně menších kin ve Spojených státech.

Reklama

Výběr článků

Načítám