Hlavní obsah

Kingův horor To zamíří do kin

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Warner Bros. pracuje na zfilmování známého románu To od amerického spisovatele Stephena Kinga. Vypráví o sérii záhadných úmrtí malých dětí v ospalém venkovském městečku.

Foto: Profimedia.cz

Stephen King

Článek

Scenárista Dave Kajganich, který má za sebou např. sci-fi film Invaze, má převést velmi rozsáhlý Kingův text do scénáře celovečerního filmu. Produkovat ho budou Dan Lin, Roy Lee a Doug Davison. Jméno režiséra ani hlavních herců zatím producenti neoznámili.

Pro televizi ABC už v roce 1990 vznikla minisérie To režiséra Tommyho Lee Wallace, která se moc neproslavila. O větší verzi pro kina se zatím nikdo nepokusil, i když filmů podle hororů Stephena Kinga je celá řada.

To vypráví o sedmi kamarádech z malého amerického města, kteří zjistí, že klaun Pennywisse vraždí malé děti. Všem se také zjevuje ve snech, kde různě mění svou podobu. Vydají se ho zabít a zraní ho. Po mnoha letech se jako dospělí opět setkávají v městečku, zlo z dětství se vrací a opět mají noční můry. Vědí, že "to" musí zničit úplně.

Mistr literárního hororu Stephen King napsal asi čtyřicet románů, z nichž většina byla více či méně úspěšně zfilmována. Ke slavným patří Carrie, Osvícení, Mrtvá zóna, Misery či Hřbitov domácích zvířátek. Mimo hororový žánr vznikly dvě velmi úspěšné filmové adaptace jeho textů - Zelená míle a Vykoupení z věznice Shawshank.      

Reklama

Výběr článků

Načítám