Hlavní obsah

Kevin Smith chystá horor Anti-Claus i další díl Clerks

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký režisér Kevin Smith chystá vánoční horor Anti-Claus a příští rok se fanoušci dočkají filmu Clerks 3, pokračování Clerks 2 (Muži za pultem).

Foto: The Weinstein Company LLC

Kevin Smith a Jason Mewes ve filmu Clerks 2: Muži za pultem

Článek

Anti-Claus je založen na legendě o strašidelné alpské příšeře, která se v originálu jmenuje Krampus. Ten doprovází při adventních veselicích Mikuláše. Zatímco Mikuláš rozdává dárky, Krampus je zlý. Postava je rozšířena zejména v Německu, Slovinsku, severní Itálii a v Rakousku, kde se pořádají velké průvody se stovkami Krampusů. Na bavorsko-rakouském pomezí se nazývá také Kramperl, v Tyrolsku zase Tuifl (z německého Teufel – ďábel).

Na tricích bude pracovat Robert Kurtzman a film by měl mít v Americe premiéru už tento rok. Prodal se také do Ruska, Austrálie, Indie či Indonésie. Hrají v něm Justin Long, Haley Joel Osment, Genesis Rodriguez a Michael Parks.

Žvanění a komiksy

Po Krampusovi se Smith pustí do o něco více očekávaného pokračování nemainstreamové komedie Clerks o mužích za pultem obchůdku Quick Stop. Zejména mezi mladším a klubovým publikem mají předchozí díly téměř kultovní pozici.

Vyprávějí o dvou flákačích z obchůdku, kteří tráví život žvaněním o sexu, komiksech a kouřením marihuany. Mezi sprosťárnami a nonsensovým humorem však občas  pronášejí i zásadní životní moudra. V Clerks 3 se opět setkáme s Brianem O’Halloranem, Jeffem Andersonem, Jasonem Mewesem, Kevinem Smithem a Rosario Dawsonovou. Předchozí díly byly uvedeny i v českých kinech, datum premiéry však zatím není známo.

Reklama

Výběr článků

Načítám