Hlavní obsah

Ke$hu prý obtěžoval její producent Dr. Luke

Právo, Šárka Hellerová

Sedmadvacetiletá americká zpěvačka Ke$ha (vlastním jménem Kesha Rose Sebertová) podala žalobu na svého producenta Dr. Lukea (vlastním jménem Lukasz Sebastian Gottwald), který ji podle jejích slov bezmála deset let sexuálně zneužíval a fyzicky, verbálně a emocionálně týral.

Foto: Sony Music

Ke$ha se domáhá soudní nápravy křivdy.

Článek

V žalobě, kterou podala k soudu, uvedla, že ji začal zneužívat hned poté, kdy jako osmnáctiletá podepsala kontrakt s jeho vydavatelstvím. Informaci přinesl minulý týden magazín Rolling Stone.

Jednačtyřicetiletý Dr. Luke, který jako producent a skladatel spolupracoval s Backstreet Boys, Pink, Avril Lavigneovou, Katy Perry, Britney Spearsovou či Marinou and the Diamonds, údajně zpěvačku nutil užívat drogy a alkohol, aby se pak pod jejich vlivem nebránila jeho sexuálním návrhům.

Ke$ha také prohlásila, že za její poruchy přijímání stravy, kvůli kterým v lednu tohoto roku skončila na léčení, může právě Dr. Luke. Od soudu nyní žádá, aby ukončil jejich spolupráci. K té ji zavazuje smlouva, od které nemůže sama odstoupit.

Dr. Luke zareagoval na tato obvinění vlastní žalobou, v níž zpěvačku a její matku Pebe Sebertovou obvinil z porušení smluvních podmínek a urážek na cti. Pro CNN dokonce uvedl, že za vším je snaha zachránit si kůži, neboť jeho záměrem je smlouvu s Ke$hou zrušit. Ona by tím pádem byla bez umělecké smlouvy, což by pro ni bylo v současném šoubyznysu velmi složité. Sdělil také, že za vším stojí zpěvaččina matka, která ji k takovému kroku přiměla.

„Ke$ha a její matka začaly zveřejňovat pobuřující a nepravdivá prohlášení o Dr. Lukeovi, včetně oplzlých a falešných obvinění o údajném fyzickém a psychickém týrání Ke$hy,“ uvedla producentova právnička Christine Leperová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám