Hlavní obsah

Katka Rejmonová upozorňuje v klipu k písni Strach i na násilí na ženách a alkoholismus

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Katka Rejmonová vydává nový singl. Tentokrát jde o písničku s názvem Strach. Videoklip natočil Martin Kolembář, který s ní a její kapelou spolupracuje od začátku. Díky tomu je tahle spolupráce důvěrná a efektivní. Klip stihli natočit za čtyřiadvacet hodin na dvou místech.

Katka Rejmonová v klipu k písni StrachVideo: archiv zpěvačky

 
Článek

„Inspiraci jsem našla sama v sobě. Začala jsem přemýšlet o tom, co by bylo a jaká bych byla já, kdybych neměla strach něco v minulosti udělat jinak. Také odkud ten strach pochází, jak moc mě ovlivňuje v rozhodování a jak se díky tomu chovám v různých situacích,“ vysvětluje Rejmonová.

„Každý z nás si v sobě uchovává různé zážitky, ať dobré, nebo špatné. Osvobozující pak je, když si je člověk přizná a postaví se k nim čelem. Je dobré vzít si z každé špatné věci něco pozitivního, dělá nás to pak silnější,“ upřesňuje.

Ponurá atmosféra videoklipu, prohloubená šedými odstíny, zdůrazňuje niterní pocity strachu, beznaděje, bolesti, a nakonec i možnosti nového začátku.

„Natáčení bylo psychicky náročné kvůli tomu, že jsme při vymýšlení scénáře opravdu čerpali ze zážitků, které jsem reálně prožila nebo byla jejich svědkem. V klipu jsou narážky například na násilí na ženách a alkoholismus,“ přiznává zpěvačka. „To, jak příběh v klipu končí, je ale samozřejmě smyšlené.“

Rejmonové kapelu tvoří kytaristé Ondřej Růžička a Vláďa Matyáš, baskytarista Petr Remis a bubeník Matěj Janda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám