Hlavní obsah

Karel Gott: Kdyby mi bylo 20, vymyslel bych Facebook

• Aktualizováno

Hostem moderovaného on-line chatu Novinek.cz byl v pondělí dopoledne zpěvák Karel Gott. Na dotazy čtenářů mimo jiné odpověděl, že zpěvák bude už brzy nezajímavé povolání.

Článek

"Člověk si volí svou profesní cestu, která přichází z jeho okolí. Kdyby mi dneska bylo dvacet, tak bych vymyslel něco jako ten Zuckerberg, co vynalezl Facebook, a stal se miliardářem. Zpěvák bude brzy nezajímavé povolání," odpověděl Gott na dotaz, zda by si zvolil stejnou dráhu, kdyby se podruhé narodil.

Profil na některé ze sociálních sítí si ale chce zřídit až poté, co ukončí kariéru zpěváka. "Až přestanu zpívat, budu mít čas založit něco podobného, abych mohl každému odpovědět," uvedl Gott, načež ale vzápětí sám sobě namítl: "Až přestanu zpívat, tak se mě nikdo na nic nebude ptát."

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Karel Gott na on-line chatu

Úspěch zpěváka je podle něj relativní pojem: "Já mám sice 35 slavíků, které se dávají za popularitu, ale neznamená to, že jsem nejlepší."

"Kdybych začínal, přihlásil bych se do soutěže"

"Na popsání mého pohledu na to, jak se prosadit v hudbě, bych potřeboval velmi tlustou knihu," komentoval zpěvák dotaz, zda existuje recept na úspěch. "Kdybych začínal, přihlásil bych se do soutěže, tak jak jsem to udělal před 50 lety, a kdybych uspěl, hledal bych si dobrého sponzora na to, abych mohl dobře vystartovat. Jak dál, to dneska už vím," doplnil.

Pěvecké soutěže typu SuperStar sleduje s velkým zájmem. "Své favority mám a dělím je na dvě skupiny. Dobří a dobří s perspektivou," zhodnotil.

Majitel mnoha Českých slavíků, který poprvé v této anketě oblíbenosti uspěl v roce 1964 a od té doby vydal desítky alb, momentálně vyjel na turné s pěvkyní Evou Urbanovou.

Do Vánoc je ještě čekají koncerty  9. a 10. listopadu v Praze v Lucerně a 25. listopadu v Olomouci (Hala UP).

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Karel Gott na on-line chatu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám