Hlavní obsah

Kapele Post - It se nelíbí hudba v rádiích

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Rocková čtveřice Post-It prožila úspěšný rok. Loni v květnu vydala debutové album Ideál (BMG) a posléze vyrazila na sérii koncertů k nám i do zahraničí. Novou rockovou revoluci na české scéně, o níž už tehdy otevřeně hovořila, začíná naplňovat.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

"Deska byl splněný sen a současně nám dodala sebevědomí," říká baskytarista Kapíno. "Okamžitě jsme vyrazili na turné k nám i na Slovensko a v létě jsme se dostali i na festivaly, jejichž pořadatelé nás dosud nebrali moc vážně."

Kapíno je kronikář skupiny. Tvrdí, že Post-It odehráli od vydání alba přes padesát koncertů. Za celý rok hráli devětašedesátkrát.

"Hned po květnovém křtu v Praze jsme jeli se skupinou Desmod k ní na Slovensko. Tamní publikum je naprosto fantastické," vzpomíná zpěvák Cz'enda. "Poprvé jsme dostali ochutnat, jaké je to být hvězda. Diváci byli bezprostřední, dokázali si naše koncerty užít a nebyli takoví kritici, jako bývají v Čechách. Navázali jsme dobré kontakty a do konce loňského roku jsme se na Slovensko ještě dvakrát vrátili."

V sobotu 22. ledna zahrají v Hradci Králové

Na podzim hráli jako předskupina na turné Support Lesbiens. Líbili se, vždyť pokud má na české scéně nějaká skupina charakteristický zvuk, potom právě Post-It. Na mnohá místa společných koncertů by se měli letos vrátit.

"Rockovou revoluci se daří rozjet, ale není na vrcholu. Je tu řada skvělých skupin: Cocotte Minute, Dolores Clan, The Switch, Status Praesents, Mata Hari, Imodium, Magma Hotel a další. Chceme si navzájem pomáhat, protože se nám nelíbí hudba, která se hraje v rádiu. Máme připravené další akce a hodláme to pořádně rozhýbat," říká Kapíno.

V sobotu 22. ledna se Post-It představí spolu s Imodiem, Lavinou, Vyhoukanou sowou a Enter na charitativním koncertu pro Asii v Hradci Králové.

Reklama

Související témata:

Související články

Skupina Post-It našla vlastní zvuk

Vydavatelská společnost BMG se nesoustředí pouze na práci s finalisty soutěže Česko hledá SuperStar. Snaží se hledat i na domácí rockové scéně a plodem její...

Výběr článků

Načítám