Hlavní obsah

Kapela Zoči Voči podpoří boj proti rakovině

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská rocková kapela Zoči Voči, která ve svých písních míchá melodické refrény s tvrdšími kytarovými riffy, vyrazí 12. října na české koncertní turné. Formace z Nitry, jež se na scéně pohybuje patnáct let, nedávno rozšířila své řady o hráče na klávesové nástroje Miroslava „Horsa“ Horského.

Foto: archiv kapely

Slovenská skupina Zoči Voči podpoří dobrou věc.

Článek

Jejím zatím posledním počinem je akustická skladba Chlapi neplačú, která vyšla v březnu letošního roku.

Turné dostalo název Movember Tour. Skupina se rozhodla podpořit Nadační fond Muži proti rakovině, která je držitelem licence Movember pro Českou republiku. Během turné se pokusí vybrat peníze na správnou věc.

„Náš Nadační fond Muži proti rakovině nabídka kapely Zoči Voči upřímně potěšila, protože, jak s oblibou říkám, Movember je veselá záležitost o smutných věcech. Takže pokud někdo dokáže zábavnou formou upozornit na problematiku mužské formy rakoviny, jakou je rakovina prostaty a varlat, pomůže zase o kousek překonat obecné tabu a zakořeněný stud. A to přesně jako muži potřebujeme, protože v tomhle případě stud může být smrtelný,“ říká ke spojení koncertního turné a mezinárodní osvětové kampaně Jiří Hofreitr, koordinátor Movemberu pro Českou republiku a zástupce Nadačního fondu Muži proti rakovině.

K Movemberu ostatně odkazuje už plakát k turné, na němž se frontman Zoči Voči Michal Žitňanský objevuje s knírkem coby symbolem mezinárodní osvětové kampaně Movember.

Slovenskou kapelou Zoči Voči na turné doprovodí soběslavský poppunkový Náhodný Výběr a slánští poprockeři Madam Royal. Žánrově spřízněné skupiny se budou střídat v roli „odpalovače“ koncertu a Zoči Voči budou celý večer uzavírat.

Turné odstartuje 12. října ve Vsetíně. Pokračovat bude 7. listopadu v pražském Vagonu, 8. listopadu ve Zlíně, 9. listopadu v Lošticích, 15. listopadu v Táboře, o den později v Havlíčkově Brodu, 21. listopadu v Brně, další den v Plzni, 14. prosince v Benešově, 19. prosince v Olomouci a 20. prosince v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám