Hlavní obsah

Kapela Wohnout zanimovala písničku Papoušek

Loni v létě vydala pražská skupina Wohnout studiové album HUH!. Bohužel v době pandemie nebylo možné točit videoklipy s živými herci, a proto se kytarista a zpěvák Honza Homola vrhl do světa animací, ze kterého ještě nevystoupil. Nyní skupina představuje nový klip k písni Papoušek.

Klip skupiny Wohnout k písni PapoušekVideo: archiv kapely

 
Článek

„Písnička Papoušek vznikla u mého jídelního stolu, když jsem seřizoval starou kytaru. Byla i s textem hotová asi tak za půl hodiny. Ovšem u stejného stolu jsem nad jejím klipem proseděl o mnoho více času,“ uvádí Honza Homola. Je to třetí videoklip, který k poslednímu albu vytvořil.

Homola se ve volném čase věnuje malování, ve kterém našel svůj vlastní styl, kterému říká digital acryl 332. Jde o kombinaci digitálního tisku a akrylové malby. Podobně nezaměnitelný rukopis teď fanoušci vidí i v jeho stylu animací. Videoklip se tentokrát nese trochu v burtonovském duchu.

„Je to takový domácí amatérský střih s prapodivnou vizualizací, takže tuším, že to moc lidí nekousne, ale u jeho vzniku jsem se alespoň já technologicky dost pobavil,“ popisuje sám Homola.

Kapela Wohnout se momentálně věnuje letní koncertní sezoně, jejíž termíny oznamuje na svém novém webu. Kromě festivalů nebude chybět ani pražská zastávka, která proběhne 15. června v Ledárnách Braník.

Reklama

Výběr článků

Načítám