Hlavní obsah

Kapela Ptakustik se v písni Sněží zamýšlí nad současným stavem

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Ptakustik z Rožnova pod Radhoštěm vydala nový videoklip. Je k písničce Sněží a je krátkým zamyšlením a vyjádřením se k současnému stavu kultury, která je už delší dobu na bodu mrazu.

Skupina Ptakustik v písni SněžíVideo: archiv kapely

 
Článek

„Ta situace ve světě je tristní. A stejně jako všechny ostatní nás nesmírně tíží. Můžeme hrát jen pro imaginární publikum, případně pro publikum, které vlastně není. A nejhorší na tom je, že nevíme, kdy vlastně bude. Jestli se vůbec někdy vrátíme mezi lidi a na pódia,“ říká zpěvák a kytarista Tomáš Ptáček.

„Chybí mi ten mumraj okolo hudby, tvorba, zkoušení, nahrávání, natáčení, vystupování a dohadování se o tom, kdo kdy bude řídit. Chybí mi lidé. Chybí mi život, tak jak jsem ho znal a byl na něj zvyklý. Ale držte se. I když zrovna v tuhle chvíli pořád sněží a mrzne, až praští, jednou přestane,“ dodává.

Ptakustik je folkrocková skupina z Rožnova pod Radhoštěm, která má na kontě album Jednoduché písně o složitém životě (2017) a několik videoklipů. V jejím čele stojí písničkář Tomáš Ptáček, jenž se předtím pod jménem Ptakustik pohyboval na hudební scéně sám, pouze s kytarou a looperem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám