Hlavní obsah

Kapela Lucie má nového kytaristu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Koncertní sestava skupiny Lucie se rozrostla o nového člena. Stal se jím kytarista Tomáš Vartecký, producent, skladatel a zakládající člen skupiny Kurtizány z 25. Avenue. Mezi jeho další hudební projekty patří i spolupráce s Annou K. a Danielem Landou. Skupina o tom informovala na svých webových stránkách.

Foto: Jan Kaše

Plzeňský dětský sbor pod vedením Bedřišky Koželuhové

Článek

Vartecký hrál s Davidem Kollerem, Robertem Kodymem a Petrem Břetislavem Chovancem už v minulosti. Od roku 1996 koncertuje s Wanastowými Vjecmi a objevil se i v sestavě kapely Koller Band, se kterou vystupoval v rámci festivalu Jim Beam Music 2002. S Lucií si zahrál na loňském předávání cen Akademie populární hudby Anděl 2001.

V poslední době se Vartecký podílel na soundtracku k filmu "Musím tě svést" Andrey Sedláčkové. Singl Šestý smysl, který spolu s ním nazpívala právě Anna K., se dostal do první desítky hitparády nejhranějších skladeb v českých rádiích.

S Landou zahraje chemikům v Kuvajtu

V únoru vystoupí Tomáš Vartecký na turné Daniela Landy "Vltava tour 2003". Společně s Landou a Annou K. se chystá i do Kuvajtu, kde zahraje vojákům české protichemické jednotky. V květnu se s Lucií vydá na turné k albu "Dobrá kočzka která nemlsá" a patnáctiletému výročí skupiny.

Současné koncertní složení Lucie je tedy následující: David Koller, bicí, zpěv; Robert Kodym, kytara, zpěv; P.B.CH., baskytara; Tomáš Marek, bicí, perkuse a Tomáš Vartecký, kytara. Dvořák byl vyloučen z Lucie nedávno kvůli neshodám v umělecké a hudební činnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám