Hlavní obsah

Za rozchodem v Lucii je jiné hudební cítění, tvrdí P.B.CH.

Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šok mezi fanoušky hudební skupiny Lucie způsobil náhlý vyhazov jejího zakládajícího člena a klávesisty Michala Dvořáka. Baskytarista P.B.CH. v rozhovoru vysvětluje, proč k tomuto radikálnímu kroku zbylí členové sáhli.

Foto: Petr Hejna

Pavel - kytara, zpěv

Článek

Vyhazov Michala Dvořáka z Lucie byl překvapivý. Jak dlouho vám trvalo, než jste se pro tento krok spolu s Davidem Kollerem a Robertem Kodymem rozhodli?

Nerozhodli jsme se ze dne na den. Tu věc jsme řešili strašně dlouho kluci dokonce už v době, kdy jsem v kapele nebyl a na baskytaru hrál Marta Minárik. Pro lidi je to určitě šok, ale je třeba si uvědomit, že se to mohlo stát komukoli. Příště můžu letět třeba já. To je život.

Jaký byl důvod Dvořáka vyhodit?

Šlo především o jiné hudební cítění. Ona je to ale tak imaginární a jemná věc, že se špatně definuje.

Nejsou pravým důvodem peníze? Je zřejmé, že pokud jste je doposud dělili čtyřmi, teď už budete pouze třemi.

Když člověk dělá hudbu, nikdy by neměly být peníze na prvním místě, a u mě nejsou, protože vede ta hudba. V Čechách je obvyklé ihned si myslet, že velká rozhodnutí bývají podpořena ekonomickými ukazateli. Nepřekvapuje mě to a nikomu neberu právo o tom takhle uvažovat.

Vaše vydavatelská firma B Music vydala prohlášení, ve kterém se staví spíše na stranu Michala Dvořáka. Může její postoj znamenat konec spolupráce?

My si na to sedneme a budeme to řešit. K tomu nejsem zatím schopen nic říct.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám