Hlavní obsah

Kandidáti do Rady ČT podstoupí veřejné slyšení

Právo, jp

Kandidáti do Rady České televize (ČT) podstoupí ve středu 15. dubna veřejné slyšení v hlavním sále Sněmovny, konané před členy volebního výboru. Přijít může i veřejnost včetně novinářů. Právu to v pátek sdělil tajemník volebního výboru Ladislav Žák.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Kandidáti na radní ČT se setkají ve Sněmovně. (Ilustrační foto)

Článek

„Počítá se zhruba s plus mínus dvouminutovým vystoupením každého kandidáta, po něm budou následovat dotazy členů volebního výboru,“ upřesnil Žák. Počet kandidátů se rozrostl z 35 na 43 jmen, na poslední chvíli dorazily přihlášky s poštovním datem 27. února, které bylo rozhodující pro uzávěrku přihlášek.

Tajemník Žák dále informoval, že vzhledem k tomu, že mezitím podal rezignaci na člena Rady ČT profesor Josef Jařab, a to z důvodů dlouhodobějšího přednáškového turné v USA, bude příští týden vydána další nová výzva, aby společenské a jiné organizace přihlásily své kandidáty na Jařabovu místo. To bude ale s kratším volebním obdobím, stejným jako měl Jařab, a sice čtyři roky. Navržení kandidáti za Jařaba budou rovněž pozváni na veřejné slyšení do Sněmovny.

Reklama

Výběr článků

Načítám