Hlavní obsah

Kabát pojede turné s big bandem

Novinky, Stanislav Dvořák

V roce 2013 vyjede skupina Kabát na turné s big bandem, touží totiž zařadit do svých vystoupení pořádné dechy a koncerty přizpůsobit stylu třicátých let.

Foto: 2media

Zkouška big bandu

Článek

Dechové nástroje se na deskách Kabátu objevovaly, ale na koncertech moc ne. Kapela to nechce řešit levně pomocí techniky, a proto se rozhodla podělit o pódium s živým big bandem.

"Unikátnost projektu spočívá mimo jiné v tom, že kvůli atmosféře se scéna promění do stylu třicátých let, do designu legendárních klubů a kabaretů z doby, kdy je navštěvovali Al Capone a jemu podobní „hejskové“. Jde o okázalost a pompu, neměly by chybět ani krásné tanečnice v dobových kostýmech. Ty doplní veškeré atributy, které jsou pro Kabát typické - bohaté videoprojekce, velkolepě pojatá světla, pyrotechnika, atd. o nový, živý rozměr scény," tvrdí Alice Titzová z agentury 2media.

Foto: 2media

Kabát a big band

Projekt se v tichosti připravoval přibližně čtyři roky a zkoušky prý skupině potvrdily, že je to krok správným směrem a že toto spojení je mnohem více dynamické, než všemi očekávaná a ne vždy vydařená spojení se symfonickým orchestrem.

Kabát samozřejmě nabídne své největší hity, objeví se i v posledních letech méně hrané skladby, ve kterých se už objevily atributy big bandu a Dixilandu, byť třeba v menším měřítku.

TURNÉ 2013:

24.4. Pardubice - ČEZ Aréna

27.4. Olomouc – Zimní stadion

30.4. Ostrava – ČEZ Aréna

2.5. Košice – Steel Arena

4.5. Zvolen – Zimný štadión

7.5. Bratislava - Incheba

9.5. Brno – BVV – Pavilon „P“

11.5. Plzeň– ČEZ Aréna

14.5. Praha – O2 Aréna

„Fanoušci Kabátu se nemusejí ničeho obávat. Nejde v žádném případě o hokus pokus za každou cenu. Trumpety používáme dávno a spojením s big bandem to celé dostalo nový grády. Kabát si hraje to svý a big band se k nám přidá. Nesnažili jsme se, po dohodě s klukama, co psali noty pro dechaře, o přearanžování Kabátu do swingového kabátu, ale big band funguje jako další dimenze, kterou si normálně na svých koncertech z mnoha nejen praktických důvodů nelajsneme,“ dodala skupina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám