Hlavní obsah

Jsme ve válce. Putin má v komiksu výměnu názorů se Supermanem

Novinky, Stanislav Dvořák

Ruský prezident Vladimir Putin se objevil v americkém komiksu Doomsday Clock od DC Entertainment a setkal se se Supermanem.

Foto: DC Entertainment

Komiks Doomsday Clock

Článek

V komiksu jde o podezření, že rasa „Superlidí“ je tajným projektem americké vlády na ovládnutí světa. Superhrdina Firestorm, který má schopnost měnit látky na něco jiného, promění několik ruských občanů ve sklo. Putin to považuje za akci americké vlády.

Na tiskové konferenci to prohlásí za válečný akt. „Tajně nashromáždili armádu během víc než deseti let a donutili nás nashromáždit si vlastní. Firestorma najdeme, ať je kdekoliv, a také každého, kdo je spojen s jeho stvořením. Včetně členů vlády USA. Jsme ve válce,“ říká komiksový Putin.

Foto: Pool, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Konferenci ovšem přeruší Superman. Vysvětlí, že démonizace „Superlidí“ je špatná, neboť démonizace jakékoliv skupiny lidí je špatná.

Rusko se zatím ke komiksu nevyjádřilo, bylo by ale velkým omylem interpretovat to ve smyslu, že je pop-kultura nezajímá a velkoryse nad tím mávnou rukou. Ruské úřady a politici nedávno velmi prudce reagovali na komedii o Stalinovi a problém měl i akční film Hunter Killer (Útok z hlubin). Premiéra byla letos odložena, ale nakonec ji úřady přece jen povolily. Ve fiktivním akčním snímku američtí vojáci zachraňují ruského prezidenta během převratu.

Reklama

Výběr článků

Načítám