Hlavní obsah

Jiří Macháček hledal vztah ke třem ženám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová česká filmová love story Pohádkář, která vstupuje do kin 6. listopadu, poodhaluje zákulisí svého vzniku. V krátkém filmu o filmu se můžete podívat, jak se točila filmová verze úspěšného románu Barbary Nesvadbové s Jiřím Macháčkem, Evou Herzigovou, Aňou Geislerovou a Matějem Hádkem v hlavních rolích. Režie se ujal Vladimír Michálek.

Film o filmu PohádkářVideo: Falcon

 
Článek

Scénář dostal podobu takřka detektivního příběhu. Kapitán Rott pátrá po totožnosti těla nalezeného v řece. Díky tomu se dostává doprostřed příběhu muže, který si prostřednictvím lži budoval vlastní svět a díky tomu dokázal žít dva odlišné životy. Mára/Kamil se tak ocitá mezi dvěma ženami, z nichž ani jednu nedokáže opustit. Každá měla důvod ho milovat a obě měly důvod ho zabít.

„Shodli jsme se s Vladimírem Michálkem, že dokud v příběhu nebudeme mít alespoň jednoho chlapa, kterému my jako autoři budeme rozumět, tak ho nebudeme schopni odvyprávět. Tak jsme tam implantovali chlapa, kterého dokážeme sledovat a zpětně jsme k němu z té knížky nabalili situace a emoce, které v ní byly dané od Báry Nesvadbové,“ dodává scenárista Marek Epstein k rozšíření dějové linky o postavu policisty.

„Pro mne je to vždycky skládanka, leporelo. Na začátku je scénář, z něj vychází charaktery a z nich obsazení. Po dohodě s producentkami tu byla výzva pokusit se naopak z lidí, kteří ve filmu hrají, vytvořit opravdové charaktery. Což na první pohled vypadalo velmi obtížně, ale zároveň mne to velmi lákalo,“ říká režisér Vladimír Michálek.

Macháček: Není problém skočit do postele

„Pravda je, že se mně velmi líbilo, že mne Vladimír Michálek oslovil, ale pravda taky je, že kombinace Epstein, Nesvadbová, Michálek, Macháček, Herzigová, Geislerová – říkala jsem si, co tohle jako bude za věc?“ přiznává Aňa Geislerová.

„Aňa Geislerová, Eva Herzigová a Anička Linhartová, která hraje moji dceru, jsou mé tři partnerky a s každou z nich, s každou úplně jinak, jsme vzájemně hledali vztah těch postav. A ta spolupráce byla pokaždé jiná. S Aňou se známe patnáct let, takže při nějakých intimních scénách zase není takový problém skočit do postele, protože jsme to už při jiných natáčeních několikrát prožili. S Evou jsme se neznali vůbec, takže bylo třeba se sejít a dát si mantinely, v nichž se budeme pohybovat. Evu můžeme svým způsobem považovat za zahraniční herečku, která přijede a má víc času na zkoušky. Což je hodně důležité, protože tyto věci se nedají natočit na místě, k tomu je třeba dojít. A s Aničkou Linhartovou to bylo od prvního setkání naprosto rozkošný,“ dodal Jiří Macháček.

Reklama

Výběr článků

Načítám