Hlavní obsah

Jindřich Štreit slaví vydáním knihy

Právo, ČTK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydáním neobvyklé knihy s názvem Kde domov můj oslaví své nadcházející 70. narozeniny známý český fotograf Jindřich Štreit. Překračuje hranice klasické publikace a je z ní zvláštní umělecký objekt. Zpracovává Štreitovo téma lidí bez domova, řekla Barbora Baronová z nakladatelství Wo-men.

Foto: ČTK

český fotograf Jindřich Štreit

Článek

Intenzivně se tématu bezdomovectví Štreit věnuje poslední čtyři roky. Výsledek práce nyní uspořádal do série, kterou symbolicky uzavřel do kartonové krabice a tu převázal motouzem. Koncept knihy – objektu tak vychází z materiálů, které jsou lidem bez domova známé.

Podle Baronové kniha – objekt míří paralelně do dvou světů. Kde domov můj putuje k lidem, kteří bydlí, i k těm, co domov tak úplně nemají. „Bez ohledu na společenský status mohou knihu její vlastníci a nabyvatelé prožít stejně. Lze jí vyzdobit bydlení, snadno se zasune do knihovničky, lze ji rozebrat na prvočinitele a ty se pak mohou darovat,“ uvedla.

Sedmdesáté narozeniny oslaví Štreit 5. září.

Reklama

Výběr článků

Načítám