Hlavní obsah

Jim Jarmusch rozesmál festival v Cannes

– CANNES
Právo, Věra Míšková, Cannes

Nejzábavnější z dosavadních soutěžních filmů přivezl do Cannes americký nezávislý režisér Jim Jarmusch. Jeho snímek Zlomené květy s vynikajícím Billem Murrayem v hlavní roli jako první z celé soutěže rozesmál už ranní, většinou ještě trochu ospalou novinářskou projekci.

Článek

Příběh starého mládence, který dostane anonymní dopis, kde je psáno, že má devatenáctiletého syna, a on se vydává zjistit, která z jeho bývalých lásek je matkou, je navzdory brilantnímu humoru především film o osamělosti. "Netočil jsem komedii, je to velmi vážný psychologický film. Ale vždycky používám stejnou metodu - o vážných věcech mluvit s humorem," řekl Jarmusch, který přijel do Cannes mimo jiné s Billem Murrayem, jemuž roli napsal na tělo.

"Psal jsem postavu Dona pro něj, ale rozhodně ne podle něj," řekl a Murray k tomu dodal: "Nemám na Dona žádný názor, je to prostě jedna z rolí, kterou jsem zahrál."

Sharon Stoneová, která hraje jednu z Donových milenek, je v Cannes jako hostitelka večeře na podporu boje proti AIDS a na tiskovku nepřišla. Právě o ní mluvil Jarmusch s nadšením: "Byla úžasná nejen krásou a talentem, ale i tím, že sama přišla s několika skvělými nápady."

Reklama

Související témata:

Související články

Festival v Cannes zahájil soutěžní film

Indická herečka Aíšvarja Rájová a americký režisér Alexander Payne zahájili ve středu večer v Cannes 58. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu....

Výběr článků

Načítám