Hlavní obsah

Jen počkej, vlku! Na obrazovce si už asi nezapálíš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská mediální skupina TMK-Media s ruskou dolní komorou parlamentu a dalšími státními orgány jedná o tom, jestli bude možné vysílat reprízu kresleného seriálu Jen počkej, zajíci!, v němž vlk kouří. Podle úřadů by mohl jít dětem špatným příkladem. V nových dílech už vlk jen žvýká.

Záběr ze seriálu Jen počkej, zajíci!

Článek

Na tom, že vlk je záporná postava, ke které patří zlozvyk, se shodnou zástupci televize i nejvýznamnější moskevská dětská psychiatrička Anna Portnovová. Té nikotinu holdující vlk nevadí.

"Nelze zakazovat pohádky a kreslené seriály se zápornými hrdiny. Na Jen počkej, zajíci! jsem vyrostla a nechápu, kvůli čemu by měl být pro děti závadný. Vlk je antihrdina - nikdo se s ním neztotožňuje, je příkladem špatného chování a děti tomu rozumí," sdělila agentuře Interfax.

Seriál Jen počkej, zajíci! je v České republice dobře známý, jeho první díl natočili v Sovětském svazu v roce 1968. V roce 2006 diváci v Rusku spatřili zatím poslední díl - vlk v něm přestal kouřit, žvýká.

Anketa

Myslíte si, že vlkovo kouření může inspirovat malé diváky?
Ano, děti si můžou vzít za vzor kohokoli
5,2 %
Ne, je to nesmysl
94,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 29348 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám