Hlavní obsah

Jelen, Tereza Balonová a Martyho banda. Trojí síla ze stáje SinglTon vyráží na turné

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydavatelská společnost SinglTon představila ve čtvrtek večer v Praze své největší hudební akvizice. Zástupcům médií a lidem z hudební branže nastínila plány skupiny Jelen, písničkářky Terezy Balonové a nové kapely Martyho banda. Každý odehrál i několik písniček.

Foto: Dominika Hrubá

Skupina Jelen a Míša Tučná (vpravo) na prezentaci vydavatelství SinglTon.

Článek

Jelen, Balonovou i Martyho bandu čeká společné turné nazvané Půlnoční vlak 2019. Odstartuje 18. října v Hranicích na Moravě a vyvrcholí od 10. do 12. prosince třemi koncerty v pražském Lucerna Music Baru. Jejich hosty budou zpěvačky Míša Tučná a Kateřina Marie Tichá.

„Turné je pokračováním našeho loňského v tom smyslu, že kromě vlastních budeme opět představovat i písně z naší poslední desky Půlnoční vlak Michala Tučného. Jsou to naše verze skladeb zpěváka Michala Tučného. Potom se pustíme do tvorby nových písniček pro další album,“ řekl Novinkám.cz zpěvák a kytarista Jindra Polák ze skupiny Jelen.

Martyho banda je nová kapela, která se zvukem skupině Jelen přibližuje. Polák to chápe jako pozitivní věc.

„Možná se nám podařilo pomoci tomu, že se u nás akustická muzika vrátila do povědomí lidí. Mám pocit, že tu v posledních letech trochu chyběla,“ konstatoval.

Tereza Balonová absolvovala turné se skupinou Jelen už loni. „Bylo pro mě velice zásadní. Kromě toho, že mi pomohlo oslovit nové posluchače, jsem potkala spoustu nových lidí z hudební branže. Jsem ráda, že mohu jet znovu,“ řekla Novinkám.cz.

Foto: Dominika Hrubá

Tereza Balonová je naděje české písničkářské scény.

V mezičase vydala své čtyřpísňové minialbum Zhasni den a odehrála řadu vlastních koncertů.

„Začínám nahrávat první velké album. Nové písničky jsou už napsané a moc bych si přála, kdyby vyšlo do roka,“ uzavřela sympatická zpěvačka.

Foto: Dominika Hrubá

Martyho banda, nováček české hudební scény.

Martyho banda je kapela z Kutné Hory, která existuje sice čtyři roky, ale první koncert měla před třemi týdny v Kolíně. Aktuálně vydává minialbum Argonaut a na turné s kapelou Jelen a Terezou Balonovou se těší.

Půlnoční vlak 2019

18.10. Hranice na Moravě

19.10. Tábor

23.10. Brno

24.10. Brno

25.10. Krnov

29.10. Plzeň

 1.11. Jablonec nad Nisou

 8.11. Klatovy

 9.11. Milevsko

12.11. Olomouc

13.11. Olomouc

14.11. Ostrava

16.11. Svitavy

21.11. Mladá Boleslav

22.11. České Budějovice

23.11. Jindřichův Hradec

30.11. Králíky u Nového Bydžova

 6.12. Zábřeh

 7.12. Havlíčkův Brod

10.12. Praha

11.12. Praha

12.12. Praha

„Byli bychom rádi, kdyby si nás lidé všimli. Jsme si vědomi toho, že náš zvuk budou asi spojovat se zvukem Jelena, je to podobná muzika. Pro nás je to turné ale hlavně velká příležitost,“ sdělil Novinkám.cz zpěvák a kytarista Marty.

Reklama

Výběr článků

Načítám