Hlavní obsah

Jak Mark Wahlberg obhájil čest Catherine Zeta-Jones

Novinky, Stanislav Dvořák

Russel Crowe, Mark Wahlberg a Catherine Zeta-Jones jsou hlavními aktéry krimi-dramatu z prostředí americké politiky, velkých peněz a velkých slov. Film Allena Hughese se jmenuje Zlomené město.

Foto: Bontonfilm

Zlomené město

Článek

Zlomené město je především příběhem problematického, ale čestného poldy (Wahlberg), který ještě pořád ví, co je správné, jenže občas mu poněkud ujede ruka. A pokud v té ruce je pistole, tak vzniká velký problém.

Polda se pak přeškolí na soukromé očko a starosta New Yorku (Crowe), o kterém mnoho neví, mu po letech projeví důvěru tím, že ho požádá, aby sledoval jeho nevěrnou ženu (Zeta-Jones). Zkušený detektiv celkem lehce nafotí obrázky, které naznačují, že žena má poměr s manažerem volební kampaně starostova rivala. Vypadalo to jako jednoduchá práce za hodně peněz, jenže ve skutečnosti se zamotá do kauzy, která může leckoho stát krk.

Manažer náhle umírá a detektiv jde za starostovou ženou - postupně zjišťuje, jak ho starosta napálil. Manažer nebyl její milenec. A v té chvíli začíná jít do tuhého.

Přelétavá manželka 

K tomu scenáristé připojili ještě ne zcela nutnou vedlejší story o tom, že zatímco detektiv pátrá, jeho krásná manželka touží po kariéře u filmu a jejich vztah se tedy zákonitě musí rozpadnout. To každý zkušený divák pochopí v pěti minutách, protože blond asistentka v kanceláři se úplně třese, až bude detektiv konečně single.

Chytře vystavěný příběh chystá dobře načasované zvraty a vyvíjí se celkem logicky. Na závěr pak přece jen trochu zaváháme, jestli hrdina bude bránit pravdu i za cenu sebeobětování a lumpové se dostanou za mříže.

V dialozích občas probleskne bystrý humor a když připočteme velmi slušné herecké výkony a záběry nočního města, je to fajn detektivka. Nic víc a nic méně.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám