Hlavní obsah

Jack Black natočí parodii na agenta bez minulosti

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký komik Jack Black podepsal smlouvu se společností Universal, která ho obsadí do hlavní role zatím bezejmenné komedie. Ta by si měla utahovat z populárních akčních thrillerů typu Agent bez minulosti, v nichž se hrdina probudí v neznámém prostředí a pátrá po své identitě.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Americký herec Jack Black

Článek

Na příběhu pracují scenáristé filmu Kung Fu Panda Jonathan Aibel a Glenn Berger. Hlavním hrdinou je Američan, který ztratí paměť a ocitne se na pobřeží Kuby. Pod vlivem hollywoodských thrillerů dojde k závěru, že musí být superagentem.

Jack Black patří společně s Benem Stillerem a Owenem Wilsonem momentálně k nejúspěšnějším komediálním hercům Hollywoodu, letos uvedl filmy Kung Fu Panda, Tropická bouře a krátkometrážní Rain of Madness.

Už v devadesátých letech se objevil v tarantinovce Pravdivá romance a v bláznivých komediích typu Mars útočí a Cable Guy. Výraznější role přišly kolem roku 2000, kdy si zahrál v adaptaci vynikající literární předlohy britského spisovatele Nicka Hornbyho Všechny moje lásky (High Fidelity) o majiteli krachujícího obchodu s deskami, který se snaží získat zpět bývalou lásku. Úspěšné byly i komedie Škola rocku, Těžce zamilován a Zprávař: Příběhem Rona Burgundyho.

Black je členem tzv. Frat Packu, volné skupinky amerických komiků, kteří často hrají ve filmech společně. Patří k nim Ben Stiller, Will Ferrell, Vince Vaughn, Owen Wilson, Luke Wilson a Steve Carell.

Reklama

Výběr článků

Načítám