Hlavní obsah

Jack Black natočí parodii na agenta bez minulosti

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký komik Jack Black podepsal smlouvu se společností Universal, která ho obsadí do hlavní role zatím bezejmenné komedie. Ta by si měla utahovat z populárních akčních thrillerů typu Agent bez minulosti, v nichž se hrdina probudí v neznámém prostředí a pátrá po své identitě.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Americký herec Jack Black

Článek

Na příběhu pracují scenáristé filmu Kung Fu Panda Jonathan Aibel a Glenn Berger. Hlavním hrdinou je Američan, který ztratí paměť a ocitne se na pobřeží Kuby. Pod vlivem hollywoodských thrillerů dojde k závěru, že musí být superagentem.

Jack Black patří společně s Benem Stillerem a Owenem Wilsonem momentálně k nejúspěšnějším komediálním hercům Hollywoodu, letos uvedl filmy Kung Fu Panda, Tropická bouře a krátkometrážní Rain of Madness.

Už v devadesátých letech se objevil v tarantinovce Pravdivá romance a v bláznivých komediích typu Mars útočí a Cable Guy. Výraznější role přišly kolem roku 2000, kdy si zahrál v adaptaci vynikající literární předlohy britského spisovatele Nicka Hornbyho Všechny moje lásky (High Fidelity) o majiteli krachujícího obchodu s deskami, který se snaží získat zpět bývalou lásku. Úspěšné byly i komedie Škola rocku, Těžce zamilován a Zprávař: Příběhem Rona Burgundyho.

Black je členem tzv. Frat Packu, volné skupinky amerických komiků, kteří často hrají ve filmech společně. Patří k nim Ben Stiller, Will Ferrell, Vince Vaughn, Owen Wilson, Luke Wilson a Steve Carell.

Reklama

Výběr článků

Načítám