Hlavní obsah

Ivan Hlas i Precedens podpoří Michala Prokopa na vánočním koncertě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tradiční předvánoční koncerty Michala Prokopa vždy nabízejí hosty zvučných jmen. Letos přijedou Ivan Hlas Trio a skupina Precedens. Akce proběhne 21. prosince v pražském Foru Karlín.

Foto: Tomáš Rozkovec

Iva Marešová – hlas Precedens.

Článek

Michal Prokop a skupina Framus Five jako vždy přehrají hlavní hity, které vyprodukovali za půl století na scéně. Prokop vyšel z amerického rhythm´n´blues a postupně se propracoval až k art-rocku (deska Město ER) a v osmdesátých letech nalezl nový směr společně s básníkem Pavlem Šrutem, skladatelem Petrem Skoumalem a houslistou Janem Hrubým. Desky jako Kolej Yesterday (1984), Nic ve zlým, nic v dobrým (1987) a Snad nám naše děti... (1989) se zařadily do zlatého fondu české hudby.

Po pauze se Prokop vrátil na pódia a v roce 2006 překvapil novým kvalitním materiálem na albu Poprvé naposledy (2006). Jeho posledním studiovým albem je Sto roků na cestě (2012).

Foto: Zdeněk Hejduk

Michal Prokop na festivalu Brod 1995.

Hosté na vánočním koncertě odehrají pár svých písní a s Michalem Prokopem si připraví i duet. V minulosti tam vystoupili třeba Matěj Ruppert, Vlasta Redl, Ondřej Ruml a další.

Ivan Hlas, kterého rovněž formovala hudba šedesátých let, koncertuje v triu s kytaristou Norbim Kovácsem a violoncellistou Jaroslavem Olinem Nejezchlebou.

Skupina Precedens přišla s novou vlnou v osmdesátých letech. V čele stál krátce Jan Sahara Hedl, její tvář výrazně ovlivnila zpěvačka Bára Basiková, která ale odešla. Nyní v Precedensu zpívá Iva Marešová.

Reklama

Výběr článků

Načítám