Hlavní obsah

Italský režisér Nanni Moretti možná přijede na Febiofest

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský herec a režisér Nanni Moretti, který bude letos předsedou poroty canneského festivalu, je jedním z pozvaných hostů 19. ročníku Febiofestu, který se uskuteční od 22. do 30. března v Praze a bude pokračovat od 2. dubna v dalších městech.

Článek

Febiofest uspořádá Morettimu, který je laureátem Zlaté palmy v Cannes z roku 2001, poctu v rámci sekce Kino osobností. Diváci se mohou těšit na jeho komedii o volbě papeže Habemus papam s Michelem Piccolim v hlavní roli i na filmy Mše skončila, Apríl nebo Bianca, La Palombella Rosa či Drahý deníčku.

„Věřím, že 19. ročník bude znamenat začátek nové etapy Febio -festu, který začal jako malá nadšenecká akce a dnes je neodmyslitelnou součástí českého kulturního kalendáře,“ řekl zakladatel a ředitel Fero Fenič o festivalu, který se sice potýká s finančními problémy, ale přesto počítá s neztenčenou nabídkou programu.

Ten připravují Hana Cielová a Štefan Uhrík. „I letos se chystáme uvést novinky ze světových festivalů, stejně jako tematické sekce a retrospektivy. Populární Kino osobností se opět zaplní výraznými jmény, a to nejen režisérskými,“ sdělil Uhrík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám