Hlavní obsah

Irský komik Dylan Moran rozesmál Prahu, chvílemi perlil i v češtině

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Existuje objektivní důvod pro rychlá vyprodání tří vystoupení, která se nakonec irský bavič Dylan Moran rozhodl v Praze uspořádat. Autor dobře známé komediální série Black Books předvedl vyprodanému pražskému kinu Lucerna v pátek večer humor ostrý místy jako břitva, který se nebál zakrojit snad do žádného tématu.

Foto: Profimedia.cz

Dylan Moran

Článek

Přibližně 75minutová stand-up show, rozdělená do dvou částí, publikum uchvátila. Moran vystupoval v pátek v České republice vůbec poprvé. V sobotu a v neděli večer má pak ještě beznadějně vyprodaná vystoupení v Divadle U Hasičů, která také pořádá agentura Fource Entertainment.

"Něco jsem si o České republice načetl. Je pravda, že nevěříte v Boha, že ano? Já pocházím ze země, kde je běžné být věřící... za svůj život jsem si vytvořil důležité pravidlo - nikdy nevěř člověku, který je oblečený jako čaroděj," perlil Moran, který se naučil i několik českých slovíček. Sám přiznal, že ale ještě musí trochu zapracovat na výslovnosti, když se mu skvěle povedlo snad jen "tý vole".

Většina povídání se věnovala mezilidským vztahům, ženám, sexu, ale i třeba nešvarům jako kouření či pití alkoholu. Právě Moran je proslulý tím, že mu na pódiu snad nikdy nechybí sklenka vína. Výjimku neudělal ani v Praze. Tentokrát si navíc dopřál i dortík, o který se podělil s jedním z diváků v první řadě, který se na něj poněkud mlsně díval.

Češi "docela" pijí

Těžko říct, zda náhodou, ale krátce poté, kdy Moran se smíchem podotkl, že si v pražských ulicích nejde nevšimnout toho, že "Češi docela pijí", přišel na přetřes i český prezident Miloš Zeman, jehož jméno se Moran naučil také obstojně vyslovovat. Více se Moran však věnoval tomu, jaký je rozdíl mezi rodinným životem s dětmi a dobou, kdy ještě člověk nic moc neřeší. Sám bavič dobře ví, o čem mluví, má manželku a dvě děti.

Po obligátním přídavku se Moran s úsměvem uklonil a procedil skrz zuby s humorem sobě vlastním: "Hlavně už zas nevstávejte a netleskejte, díky."

Reklama

Výběr článků

Načítám