Hlavní obsah

Iron Man 3 vydělal už miliardu dolarů

Právo, Jaroslav Špulák

Americký snímek Iron Man 3 se stal šestnáctým filmem v historii, který se může pochlubit tím, že vydělal z prodeje vstupenek miliardu dolarů.

Foto: Falcon

Hlavní roli ve snímku Iron Man 3 vytvořil Robert Downey Jr.

Článek

Minulý pátek se dílo režiséra Shanea Blacka vyšplhalo na 1,01 miliardy dolarů. Na tuto imponující částku vydělalo 301 miliónů dolarů v Americe a 699 miliónů dolarů v dalších světových kinech.

Iron Man 3 s Robertem Downeyem Jr. v hlavní roli má nyní reálnou šanci dostat se na čelo nejlépe vydělávajících filmů historie. Od jeho světové premiéry totiž uplynuly pouze tři týdny, pročež lze očekávat, že filmoví diváci budou nadále promítání snímku v kinech na celém světě hojně navštěvovat.

Na prvním místě žebříčku ekonomicky nejúspěšnějších filmů je Avatar (2009), který vydělal 2,782 miliardy dolarů. Za ním následují Titanic (1997, 2,185 miliardy) a na třetí pozici je Marvel-Avengers 3D z roku 2012 (1,512 miliardy dolarů).

Při svém vstupu mezi šestnáct filmů, které vydělaly více než miliardu dolarů, přeskočil Iron Man 3 snímek Temný rytíř z roku 2008 a v celkovém pořadí je na patnáctém místě. V českých kinech měl Iron Man 3 premiéru 2. května a po prvním týdnu svého uvádění byl na prvním místě v počtu diváků za týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám