Hlavní obsah

Igor Orozovič vydává klip Náušnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Igor Orozovič, který je známý především jako divadelní a filmový herec, se pod muzikantskou značkou „Igor Orozovič & Co“ vydává na hudební dráhu vybavený vlastním autorským repertoárem, jenž představí s kapelou v rámci jarní koncertní série.

Videoklip Igora Orozoviče Náušnice

 
Článek

V písních se nezříká poezie s nadhledem, ale přimíchává i temnější tóny, testosteron, elektriku a erotiku. Jako první ochutnávku ze své tvorby vybral píseň Náušnice, ke které ve spolupráci s režisérkou Janou Hojdovou natočil i videoklip. Stejnojmenný singl vychází u Supraphonu v pátek 25. března jako download a na streamovacích platformách.

Igor Orozovič v písni Náušnice balancuje mezi několika žánry, ze kterých ve své tvorbě vychází, když koření jejich šansonové ladění popem, lehkým jazzem a barevnou škálou jemné alternativy. Sám ale nechce ustrnout v jednom žánru a v každé písni mu jde hlavně o její smysl a energii, kterou má předat – záleží mu na dokonalém propojení textu a hudby. Hravý text Náušnic je inspirován situací, kdy muž v posteli nachází zapomenuté náušnice svých milenek, v jejichž třpytu se mu odráží skutečné příběhy ztracených lásek. Singl nahrál Orozovič v produkci klávesisty Jana Aleše, se kterým také spolupracuje při realizaci muzikálu Davida Bowieho Lazarus.

Foto: Adam Vacula

Igor Orozovič

„V klipu účinkuje celá řada krásných žen v čele s charismatickou modelkou Denisou Krškovou. Dlouho jsme hledali tu správnou femme fatale, než jsme ji našli. Denisou to ale jen začíná, protože náušnic je v písni víc, musí být tedy víc i dívek. Mezi dalšími kráskami jsou performerka Viah, flétnistka Kristýna Farag a herečky Jana Pidrmanová, Kamila Trnková a Veronika Lazorčáková, která se mnou píseň zpívá. Přál jsem si, aby celý klip působil jako oslava ženské krásy a milenecké lásky... Taková hravost jak od Serge Gainsbourga. Mám dojem, že to i tahle doba zase trochu potřebuje,“ řekl Orozovič.

Svůj koncertní program s názvem Když chlap svléká tmu představí již 13. a 14. dubna 2022 v pražské La Fabrice, v ostravském divadle Mír 20. dubna a 26. května vystoupí v brněnském Cabaret Des Péchés. Část Orozovičovy kapely tvoří muzikanti odkojení rockem a blues – Michal Rákosník, Marcus Jurkovič a Jan Timiopulos. Jazzovým ságem jiskří Martin Forst a klavírem jistí Zdeněk Dočekal. Důležitou součástí kapely je vokalistka Kristýna Farag, jež vládne příčnou flétnou. Speciálním hostem, jenž se zapojí do některých koncertních vystoupení, bude herečka a zpěvačka Veronika Lazorčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám