Hlavní obsah

Idol teenagerů Vojta Kotek bude hrát v divadle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vojta Kotek, jehož Rafťáci dorazí příští týden do našich kin, ztvární hlavní roli ve hře  amerického autora Leonarda Gersheho Motýli, kterou agentura Alexeje Pyška uvede v pondělí 6. března v pražském Divadle U hasičů.

Článek

"Zatímco jsem se kdysi objevoval na jevišti jen v dětských rolích, kdy jsem zpravidla jen přeběhl z jedné strany na druhou, teď už jde o regulérní postavu," řekl Kotek v pátek.

Role slepce, kterou ztvární vedle Kláry Jandové, alternující Jany Strykové, Valérie Zawadské a Richarda Trsťana, považuje za výzvu. "Řadu věcí jsem se snažil odkoukat. Zkoušel jsem doma chodit poslepu a myslím, že podobné pokusy otevřou člověku novou dimenzi," dodal Kotek. Filmovými nabídkami se prý cítí být zaškatulkován do určité šarže a necítí motivaci k posunu vpřed.

Gersheho Motýly připravil šéf agentury Pyško jako svůj režijní debut. "Už proto, že jsem hlavní roli hrál v roce 1990 sám. Hluboce lidský příběh, který ukazuje svět ze strany lidí handicapovaných, dobře znám a miluji ho," uvedl producent.

Kdysi dávno jezdil po republice se Studiem Bouře, pak se věnoval Shakespearovským slavnostem a mimopražské výjezdy má stále rád. "Děkuji produkci našich komerčních televizí za to, že lidé chodí do divadla stále častěji," zdůraznil. Jeho agentura měsíčně absolvuje v krajích až 18 vyprodaných představení a v Praze má další dvě až čtyři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám