Hlavní obsah

Idol teenagerů Vojta Kotek bude hrát v divadle

Vojta Kotek, jehož Rafťáci dorazí příští týden do našich kin, ztvární hlavní roli ve hře  amerického autora Leonarda Gersheho Motýli, kterou agentura Alexeje Pyška uvede v pondělí 6. března v pražském Divadle U hasičů.

Článek

"Zatímco jsem se kdysi objevoval na jevišti jen v dětských rolích, kdy jsem zpravidla jen přeběhl z jedné strany na druhou, teď už jde o regulérní postavu," řekl Kotek v pátek.

Role slepce, kterou ztvární vedle Kláry Jandové, alternující Jany Strykové, Valérie Zawadské a Richarda Trsťana, považuje za výzvu. "Řadu věcí jsem se snažil odkoukat. Zkoušel jsem doma chodit poslepu a myslím, že podobné pokusy otevřou člověku novou dimenzi," dodal Kotek. Filmovými nabídkami se prý cítí být zaškatulkován do určité šarže a necítí motivaci k posunu vpřed.

Gersheho Motýly připravil šéf agentury Pyško jako svůj režijní debut. "Už proto, že jsem hlavní roli hrál v roce 1990 sám. Hluboce lidský příběh, který ukazuje svět ze strany lidí handicapovaných, dobře znám a miluji ho," uvedl producent.

Kdysi dávno jezdil po republice se Studiem Bouře, pak se věnoval Shakespearovským slavnostem a mimopražské výjezdy má stále rád. "Děkuji produkci našich komerčních televizí za to, že lidé chodí do divadla stále častěji," zdůraznil. Jeho agentura měsíčně absolvuje v krajích až 18 vyprodaných představení a v Praze má další dvě až čtyři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám