Hlavní obsah

Hugh Jackman jako hvězda muzikálu

Právo, Jiří Štraub

Filmový muzikál pokračuje ve své triumfální cestě. Po loňském megaúspěšném La La Landu letos přijde do kin snímek The Greatest Showman s Hughem Jackmanem v hlavní roli. Na tuzemská plátna by měl být uveden 28. prosince.

Foto: ČTK

Hugh Jackman ztvární v novém muzikálu hlavní roli.

Článek

„Před La La Landem všichni říkali, že za posledních třiadvacet let nevznikl originální muzikál. Takže převládající názor v Hollywoodu byl, že pokud nemáte zavedenou, lidem známou značku, není to hotová věc. Akorát to vzalo hodně času,“ řekl americkému týdeníku Entertainment Weekly Hugh Jackman.

O tom, že má The Greatest Showman vzniknout, se mluvilo už řadu let. Vypadá to ale, že až po úspěchu La La Landu nastala vhodná doba, aby mohl být uveden v muzikálové podobě. Původně se totiž mělo jednat jen o životopisné drama.

Snímek The Greatest Showman bude vyprávět o životě Phinease Taylora Barnuma, podnikatele z devatenáctého století. Byl zakladatelem slavného putovního cirkusu Ringling Bros. and Barnum & Bailey, prezentovaného také jako největší show na světě.

„Řekl jsem: Pokud to chcete nazvat The Greatest Showman (Největší showman), měli byste využít svých silných stránek a měli bychom z toho udělat muzikál. Tato směšná poznámka mě stála sedm let života,“ uvedl pro Entertainment Weekly režisér Michael Gracey, který se až do současnosti věnoval hlavně tvorbě reklam a vizuálních efektů.

Připomeňme, že byť role v muzikálech nejsou Jackmanovi cizí, fanoušci ho znají především jako představitele Wolverina, postavy z komiksového universa společnosti Marvel. Herec se do své asi nejslavnější role naposledy vrátil v letošním snímku Logan: Wolverine.

The Greatest Showman nabídne zajímavé herecké obsazení. Kromě Jackmana si v něm zahrála například hvězda disneyovského Muzikálu ze střední Zac Efron. Ve filmu se objeví herečka a zpěvačka Zendaya, jež toho má s Disneym také mnoho společného. Tři roky se objevovala v sitkomu televizní stanice Disney Channel Na parket!. Dále si ve snímku zahrály například Michelle Williamsová nebo Rebecca Fergusonová.

Jestliže jsme zmínili určitou spojitost mezi The Greatest Showmanem a La La Landem, je nutno také dodat, že na filmu se coby skladatelé podíleli tvůrci La La Landu, oscaroví Benj Pasek a Justin Paul.

„The Greatest Showman je oslavou kreativity a toho, co je na každém z nás jedinečné,“ citoval Jackmana britský deník Daily Mail.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám