Hlavní obsah

Hudební skupina Enter Shikari: Na trutnovský festival se těšíme

Novinky, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební skupina Enter Shikari vystoupí na českém festivalu v Trutnově. "Co konkrétně zahrajeme, nevím. Rozhodujeme se až v den koncertu, jak to děláme vždycky. Kolikrát to potom na pódiu ale celé rozhodíme a dopadne to úplně jinak. Nicméně do Trutnova se těšíme," řekl Liam "Rory" Clewlow, kytarista a zpěvák britské skupiny Enter Shikari.

Článek

Vystoupíte na českém festivalu v Trutnově. Na co se mohou vaši příznivci těšit?

Co konkrétně zahrajeme, nevím. Rozhodujeme se až v den koncertu, jak to děláme vždycky. Když si v backstage před vystoupením upravujeme make-up, dohodneme se společně na setlistu. Kolikrát to potom na pódiu ale celé rozhodíme a dopadne to úplně jinak. Nicméně do Trutnova se těšíme.

Pocházíte ze St. Albans. Má toto místo nějak výraznou hudební tradici?

Přímo ze St. Albans žádná slavná kapela nepochází, ale našlo by se pár rockových skupin, které v posledních letech překročily hranice hrabství Hertfordshire. Sdílíme hudební scénu s okolními městy, blízko odtud se zrodila například skupina Sick, která teď začíná být poměrně slavná v Japonsku. Snad dorazí i do České republiky, protože je opravdu velmi dobrá. A vlastně v Hertfordu vznikli i Deep Purple. Něco by se tedy našlo. Poblíž je spousta skvělých kapel, které jsou pro nás velkou inspirací, ale většinou se příliš neproslavily.

Děláte poměrně osobitou hudbu, mísíte ve svém zvuku v zásadě taneční rytmy, elektroniku a hard core. Které kapely vás v tom inspirovaly?

Je jich opravdu mnoho a jsou navzájem velmi odlišné. První zásadní impulzy přišly například od Prodigy. Pamatuji si, jak jsem slyšel písničku Spitfire. V tu chvíli bylo vše naprosto jasné. Byla v ní ta těžká kytarová linka a bušení do bicích, přesně to, co jsem chtěl slyšet – agresivní rock a energie tance. I když je fakt, že tahle nahrávka nevyšla zas tak dávno, ale podobná taneční a rocková muzika pro nás byla vždy hlavní inspirací.

V roce 2008 jste hráli na jiném českém festivalu Rock for People. Jak na to vzpomínáte?

Ano, pamatuju si, že jsme tam hráli, a matně si vybavuju i to místo. Určitě to byl povedený koncert, jako většina ostatních...

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám