Hlavní obsah

Hudební show o Edith Piaf v Praze a v Brně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební show o životě kultovní zpěvačky Edith Piaf bude uvedena 4. prosince v pražské Hybernii a 5. prosince v brněnském Bobycentru. Jde o představení Edith The Show, v němž slavné písně interpretuje francouzská zpěvačka Jil Aigrot, která propůjčila svůj hlas i filmu Edith Piaf (La Vie en Rose).

Foto: Smart Communication

Zpěvačka Jil Aigrot

Článek

„Jil Aigrot objevila dlouholetá přítelkyně a tajemnice Edith Piaf Ginou Richer a doporučila ji režisérovi filmu La Vie en Rose (u nás uváděného pod názvem Edith Piaf) a ten ji vybral, aby nazpívala vokální party zpěvačky ve filmu ztvárněné fenomenální Marion Cotillard, jehož úspěch odstartoval i zpěvaččinu kariéru v celosvětovém měřítku,“ sdělila za pořadatele Michaela Braná.

Piaf prý pro zpěvačku byla vzorem, díky ní začala zpívat. O tom, že jednou bude ztvárňovat tuto ikonu francouzského šansonu, se jí tehdy ani nezdálo. „Naším posláním je přiblížit francouzskou hudbu a osobnost Edith Piaf mladší generaci,“ dodal producent projektu Gil Marsalla.

Foto: ČTK

Edith Piaf si prý vymyslela slepotu v dětství.

”Marion Cotillard dostala za pozoruhodné ztvárnění Edith Piaf v La Vie en Rose Oscara, ale ve filmu je ještě jeden úžasný výkon, který dává Edith život, a jeho autorka zůstala vašim zrakům skryta: francouzská zpěvačka Jil Aigrot,“ komentoval zpěvaččino umění americký Nesweek.

Vstupenky v cenách od 890 Kč pro Prahu a od 690 Kč pro Brno jsou v prodeji v síti Ticketpro. Více informací a ukázky na www.edith-theshow.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám