Hlavní obsah

Hřebejk začíná točit podle Viewegha

Novinky, Stanislav Dvořák

Osmého ledna začíná natáčení nového českého filmu Nestyda. Už samotné spojení tří jmen Jan Hřebejk, Michal Viewegh, Jiří Macháček mu nepochybně zajistí velký zájem ze strany novinářů i diváků.

Článek

Režisér Jan Hřebejk, který má za sebou takové divácké hity jako Pelíšky, Musíme si pomáhat, Pupendo, Horem pádem nebo Kráska v nesnázích, už před lety pojal záměr natočit povídkový film podle Vieweghových Povídek o manželství a sexu. Nápad se ale nedařilo zrealizovat.

Později mu Michal Viewegh a producenti Rudolf Biermann a Tomáš Hoffman navrhli natočit předlohu jako jeden celovečerní snímek. Hřebejk se tak po sérii filmů, na nichž se podílí se scenáristou Petrem Jarchovským, setkává s novým autorem.

„Naše práce s Petrem Jarchovským pro společnost T.H.A. klade nároky nejen na nás, ale také na producenta Ondřeje Trojana. My s Petrem se soustředíme jenom na tu tvůrčí část práce, ale producent se musí o filmy starat dlouhodobě. Zatímco my se můžeme věnovat dalším projektům, producent starší filmy neopouští. A navíc má Ondřej Trojan i vlastní projekty. Proto jsme se rozhodli dopřát mu trochu oddechového času. S Petrem Jarchovským máme už nyní 2-3 filmy v různém stadiu příprav, ten nejbližší bychom měli začít realizovat v září, ale záleží na grantu, jedná se o náročný projekt,“ vysvětluje Jan Hřebejk.

Slibné herecké obsazení

Film prý nemá být čistá "sranda", Hřebejk se snaží převést na plátno "ironický, typicky vieweghovský pohled na vztahy – milostné, manželské i rodinné".

"Hlavním hrdinou filmu Nestyda je Oskar, moderátor televizní relace o počasí. Jako řada čtyřicátníků pokouší se Oskar zahnat neodbytně se hlásící krizi středního věku i narůstající manželskou nespokojenost neustálými zálety. Když kvůli flirtu zfalšuje předpověď počasí, následky na sebe nenechají dlouho čekat. Oskar se ocitá bez práce i bez manželky," popisuje příběh PR manažerka Uljana Donátová.

„Já myslím, že to bude hodně osobní příběh,“ vysvětluje režisér, „rozdíl je v tom, že zde není inspirace našimi přáteli a známými. V Nestydovi jsou ale témata, která žijí všichni, kteří mají nějakou rodinu. Většina našich filmů s Petrem Jarchovským byly komedie, které však měly celospolečenské konotace. V tomto směru je Nestyda více komorní romantickou komedií.“

Velice slibné je herecké obsazení. V hlavních rolích se má objevit Jiří Macháček, Simona Babčáková, Pavel Liška, Emília Vášáryová, Nina Divíšková, Pavel Landovský, Eva Kerekéšová a Roman Luknár.

Reklama

Výběr článků

Načítám