Hlavní obsah

Hra o trůny bude pokračovat dvěma dalšími řadami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká kabelová televize HBO v úterý rozhodla natočit další dvě řady seriálu Hra o trůny. Rozhodnutí padlo jen dva dny poté, co úvodní díl čtvrté řady velmi úspěšného fantasy seriálu útočil na rekordy sledovanosti a divácký zájem zahltil online aplikaci HBO.

Foto: Profimedia.cz

Emilia Clarke v roli Khaleesi, matky draků

Článek

Nedělní úvodní díl nové řady přitáhl 6,6 miliónu diváků, což bylo nejvíce od finále kultovního mafiánského seriálu Rodina Sopránů. "Hra o trůny je fenomén jako žádný jiný," řekl programový ředitel HBO Michael Lombardo, když oznámil, že seriál bude pokračovat i pátou a šestou řadou.

"Jeho tvůrci David Benioff a D. B. Weiss společně se svými nadanými spolupracovníky se neustále překonávají a my se těšíme na jejich další ohromující příběhy," dodal.

Od svého debutu v roce 2011 si seriál založený na fantasy románech amerického spisovatele George R. R. Martina získal značnou oblibu a rozšiřující se základnu fanoušků, mezi které údajně patří i americký prezident Barack Obama.

Seriál si získal i přízeň kritiků, kteří oceňují košatou zápletku, nákladnou produkci i ochotu zabít - často velmi krutým způsobem - i některé z hlavních postav považovaných za klíčovou součást seriálu. Hádání, který z protagonistů se jako další v řadě setká se svým osudem, se tak stalo nedílnou součástí vzrušení ze sledování seriálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám