Hlavní obsah

Hororová show Slipknot v Ostravě

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká skupina Slipknot se vrací do Česka. Desátého června rozpoutá svou hororovou show v ostravské ČEZ Aréně. Hrát se bude především aktuální deska All Hope is Gone.

Článek

Skupina se se svým brutálním zvukem složeným z prvků heavy metalu a hard coru prosadila zhruba před deseti lety. Od podobných kapel se odlišila mimo jiné tím, že má i DJe.

Vznik Slipknot se datuje do roku 1995, kdy se v Des Moindes v americkém státě Iowa setkala parta, která poté prošla ještě několika změnami a ustálila se na devíti členech. 

„Celé tři roky jsme měli perfektní docházku na zkoušení. Všichni tam byli na čas, nikdo nikdy nechyběl. Naše hudba je tak závislá na každém členu, že kdyby chyběl jediný člověk, třeba i DJ, už by to nebylo ono. I ty nejmenší věci dělají skladby takové, jaké jsou,“ říká člen skupiny Shawn Crahan.

V roce 1999 vydala skupina oficiální debut Slipknot. Po dvouletém vystupování na Ozzfestu, různých festivalech a koncertování v mnoha zemích světa vyšlo jejich další album s názvem Iowa. Rozporuplné reakce vyvolala další nahrávka „Vol.3: (The Subliminal Verses), kterou produkoval Rick Rubin. Slipknot se představili v roce 2004 i v České republice jako předskokani Metalliky. V roce 2008 Slipknot vydali své již čtvrté album nazvané All Hope is Gone.

Vstupenky jsou k dostání v předprodejní síti Ticketpro v cenách od 750 - 895 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám