Hlavní obsah

Hlas Gnarls Barkley tentokrát posloužil mainstreamu

Novinky, Stanislav Dvořák

Cee Lo Green, americký zpěvák, skladatel a producent, je znám z partiček Gnarls Barkley a Goodie Mob, je však i plodným sólovým interpretem. Jeho Magic Moment je spíše uhlazená deska, která hezky vklouzne na předvánoční trh. Když už nenadchne, alespoň neurazí.

Foto: Elektra/Asylum

Cee Lo Green: Cee Lo's Magic Moment

Článek

Cee Lo naposledy potěšil sólo deskou The Lady Killer (2010), která nebyla tak psychedelická, jak by si asi přáli fandové Gnarls Barkley, a probíhala hlavně v motownském stylu. Nejnovější počin zašel ve středoproudovosti ještě dále. Není tu ani hip-hop, ani trip-hop. Není tu také žádný singl, který by se jmenoval Fuck You, a Cee Lo dokonce nepoužívá slovo „nigga“.

Propadl sváteční náladě a rozhodl se evidentně natočit nejkomerčnější desku ve svém životě. Pro materiál nechodil daleko, jsou to samé coververze a vybral si notoricky známé a velmi staré hity. Přesto album není trapné, což je obdivuhodný výkon.

Z písně Baby, It's Cold Outside, kterou zpíval už Ray Charles, udělal duet s Christinou Aguilerou. Pustil se dokonce i do klasiky White Christmas (Irving Berlin), která vznikla už za 2. světové války. Vkusně pojal pohodovku This Christmas předčasně zesnulého geniálního skladatele a zpěváka Donnyho Hathawaye - po takové dávce historie už mu tam rozdováděná All I Want for Christmas (Mariah Carey) ani moc nezapadá.

V závěru si můžete vydechnout u Tiché noci v gospelovém duchu. Verze je to poněkud monstrózní, spíše hlučná než tichá, ale zase slušně zazpívaná.

Celkové hodnocení: 75%

Reklama

Výběr článků

Načítám