Hlavní obsah

Hity z bondovek zazní v Praze. Pomohou v boji proti rakovině

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci akce James Bond Concert vystoupí 17. listopadu v pražském kině Premiere Cinemas v Hostivaři Filharmonici města Prahy a zpěváci Jakub Hübner a Alžběta Kolečkářová.

Článek

Bondovské písně, to je fenomén, který má skoro stejnou důležitost jako výběr hlavního herce či bondgirl. Při jejich natáčení se nešetří a k interpretaci se vybírají největší hvězdy pop-music.

Nejnovější skladbu Skyfall, která na koncertě také zazní, nazpívala britská zpěvačka Adele. Většinu bondovských hitů složil John Barry a od devadesátých let v jeho díle pokračuje skladatel David Arnold.

Návštěvníci koncertu se mohou těšit třeba na Srdečné pozdravy z Ruska, Suitu z Goldfingera, Thunderball a samozřejmě legendární Golden Eye, kdysi obrovský hit Tiny Turnerové.

Zpěvák Jakub Hübner je posluchačem Konzervatoře Jaroslava Ježka v Praze, obor muzikál, a zpívá ve skupině The Travelers. Alžběta Kolečkářová se proslavila v soutěži Česko-Slovenská Superstar.

Koncert má podpořit výzkum léčby rakoviny. Podrobnosti o akci včetně prodeje vstupenek na oficiálním webu koncertu www.FilmForHelp.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám