Hlavní obsah

Hitem století je Modlitba pro Martu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písnička Modlitba pro Martu, kterou v roce 1968 nazpívala Marta Kubišová a jejímiž autory jsou Jindřich Brabec a Petr Rada, se stala hitem století. Rozhodli o tom v hlasování posluchači stanice Dvojka Českého rozhlasu. Výsledky ankety byly vyhlášeny v neděli v podvečer na Staroměstském náměstí v Praze na koncertu Největší hity století.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vítězná písnička patří do repertoáru Marty Kubišové.

Článek

Marta Kubišová písničku na náměstí nezazpívala, omluvila se kvůli nemoci. Její manažer ale uvedl, že nejde o nic vážného. Skladbu interpretoval Dětský pěvecký sbor Českého rozhlasu.

Marta Kubišová zpívá Modlitbu pro Martu na Václavském náměstí Video: Novinky

Na druhém místě v anketě skončila Česká písnička od Karla Hašlera, třetí Škoda lásky, kterou napsali Jaromír Vejvoda a Václav Zeman. Čtvrtá příčka patří Písni pro Kristýnku autorů Zdeňka Petra a Vladimíra Dvořáka a pátá písničce Ach, ta láska nebeská od Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra.

Vítězem kategorie Hvězda století se stal Karel Gott. Cenu mu na pódiu předal ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Na Staroměstském náměstí vystoupili Rozhlasový Big Band pod vedením Vlada Valoviče, Lucie Bílá, Karel Gott, Stanislav Hložek, Martin Chodúr, Eva Pilarová, Jan Smigmator, Dasha, Jiří Suchý, Tomáš Klus, No Name a další.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám