Hlavní obsah

Herzigová, Macháček a Geislerová si společně i zazpívali

Nová česká love story Pohádkář na motivy bestselleru Barbary Nesvadbové vstoupí do kin 6. listopadu. Nyní se představuje videoklip k hlavní písničce filmu.

Klip k filmu PohádkářVideo: Falcon

 
Článek

Song Pohádkář pochází z hudební dílny otce českého funky Romana Holého, který se nakonec ujal zkomponování hudby k filmu Pohádkář. Text k písničce napsal hlavní představitel - herec a zpěvák Jiří Macháček. Ten společně se svými hereckými partnerkami z filmu Evou Herzigovou a Aňou Geislerovou také Pohádkáře nazpíval. Hlavním interpretům pěvecky vypomohl autor hudby Roman Holý a Ema Brabcová.

Podobně jako příběh filmu a celé natáčení i realizace hudební nahrávky a klipu probíhala zvláštním způsobem, zčásti i na trase Praha – Londýn. Ve vášnivé milostné story Pohádkář hraje Jiří Macháček muže, který je uvězněn ve dvou souběžných životech se dvěma krásnými ženami.

Ani jednu nedokáže opustit, ani jednu si nedokáže zvolit. Podobně jako postavy ve filmovém příběhu, tak ani dvě herecké představitelky – světová topmodelka Eva Herzigová a mnohonásobná „Česká lvice“ Aňa Geislerová - se při natáčení na scéně nesetkaly. Sešly se pouze při vzájemných návštěvách na place a při focení promo materiálů, společná herecká akce je nečekala.

Foto: Falcon

Eva Herzigová, Anna Geislerová a Jiří Macháček

Podobné to bylo i při natáčení písně a videoklipu. Jiří Macháček s Aňou Geislerovou natočili své party v pražském studiu, Eva svou část ve studiu v Londýně. Zatímco Jiří Macháček svou uměleckou činnost rozděluje mezi herectví a hudbu (s kapelou MIG 21 připravuje v současné chvíli turné k novému albu), pro obě ženské představitelky to byl na hudebním poli debut.

Roman Holý složil svou první filmovou muziku k fantasknímu příběhu Eliška má ráda divočinu (režie Otakáro Schmidt). Dále je podepsán pod hudbou k dramatu Zatracení nebo komediím Doblba! a Experti. Ve filmu Pohádkář však mají Holý i další zastoupení. Filmovou dceru Evy Herzigové si zahrála Romanova skutečná dcera Evelína Anna.

Reklama

Výběr článků

Načítám