Hlavní obsah

Herecké obsazení filmové adaptace Hobita odhaleno

Filmová adaptace fantasy příběhu Hobit britského spisovatele J. R. R. Tolkiena, kterou provází řada sporů a nejasností – včetně toho, kde by se mělo natáčet – dostala alespoň jeden pevný bod. Režisér Peter Jackson oznámil, kdo se objeví v hlavních rolích.

Článek

V dvoudílném Hobitovi, který dějově předchází trilogii Pán prstenů, si podle jeho prohlášení zahraje titulní roli Bilba Pytlíka Martin Freeman. Richard Armitage se objeví v roli trpaslíka Thorina Pavézy. V rolích dalších trpaslíků z výpravy se objeví Rob Kazinsky, Aidan Turner, Stephen Hunter nebo Peter Hambleton.

Bojkot hereckých svazů na Novém Zélandu

V uplynulých týdnech provázely produkci Hobita problémy s hereckými odborovými svazy, které vyhlásily její bojkot, jímž se snažily společnosti Warner Bros. a Jacksonovu Wingnut Films přimět, aby s nimi vyjednaly podmínky zaměstnání pro nezávislé umělce na Novém Zélandu. Právě Nový Zéland byl vybrán jako natáčecí místo poté, co Jacksonova filmová trilogie Pán prstenů nastartovala novozélandský filmový průmysl a podnítila zájem turistů o tuto zemi.

Přípravy na natáčení snímku trvají deset let. Náklady tvůrci odhadují na půl miliardy dolarů (8,8 miliardy Kč). Natáčet by se mělo konečně začít v příštím roce a premiéry jsou stanoveny na prosinec 2012 a prosinec 2013.

Reklama

Související témata:

Související články

Hobit se může natáčet i v Česku

Odbory vyzvaly na Novém Zélandu k bojkotu natáčení Hobita, protože režisér Peter Jackson prý najímá některé neorganizované herce, uvedla v pondělí agentura...

Výběr článků

Načítám