Hlavní obsah

Herec Jan Cina zve do zákulisí natáčení pohádky Čertí brko

Pohádka Čertí brko vstupuje do kin 29. listopadu. V hlavních rolích se představí Judit Bárdos, Jan Cina a Ondřej Vetchý.

trailer Čertí brkoVideo: Falcon

 
Článek

Na jedné z pekelných poboček u města Pytlov přestane fungovat čertí brko, který zapisuje lidské hříchy. Lucifer vyšle s novým čertím brkem do světa trochu zmateného čerta Bonifáce. Místní šejdíř mu ale kouzelné brko ukradne, a tím se spustí řetěz nešťastných událostí. Je na Bonifácovi, aby osvobodil Pytlov, zachránil peklo i získal srdce krásné Markétky.

Foto: Punk Film

Čertí brko

Pohádka Čertí brko se točila v několika lokacích – zámek Ledeč nad Sázavou, kaolinový důl Nevřeň, klášter Doksany, lomy Alkazar a Kobyla, Voděradské bučiny a Chrustenická šachta. Na Slovensku vznikly všechny scény z hostince hospodského Spilky. Nejhlubší místo,  kde se film natáčel, bylo 26 metrů pod zemí – Luciferův trůní sál v bývalém kaolinovém dole u Nevřeně. Velká část filmu vznikala na oblíbeném filmařském místě v zámku v Ledči nad Sázavou. Hlavní představitel filmu Jan Cina zve do zákulisí natáčení právě tam.

V dalších úlohách se objeví Marián Geišberg jako Markétčin otec, jako pytlovští vykukové Tomáš Jeřábek a Jiří Maryško, obyvateli Pytlova se rovněž stanou Marek Daniel a Jana Plodková či Michal Dalecký, v pekle budou naopak úřadovat Václav Kopta nebo Jakub Žáček. Kameramanem filmu byl Martin Žiaran, architektem Henrich Borároš, autorem výtvarné koncepce Robert Smolík, uměleckým maskérem Zdeněk Klika a Andrea Králová kostýmní výtvarnicí. Pohádku stříhal Pavel Hrdlička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám